El Barça demana a Deloitte les mateixes regles del joc

La setmana passada un informe de Deloitte va revelar que el Barça va baixar durant la temporada passada de la segona a la quarta plaça del rànquing de clubs amb més ingressos, i es va estancar en els 484 milions. El vicepresident econòmic, Javier Faus, va voler sortir al pas d’aquestes informacions per tranquil·litzar els socis i defensar el model d’aquesta directiva, aferrada a la parcel·la econòmica com a gran bandera de la seva gestió. Faus va admetre que el fet de no guanyar títols durant l’últim curs hi va tenir a veure, però va matisar també que la culpa d’aquest retrocés (el Barça ha sigut superat pel Madrid, el United i el Bayern) es deu al fet que les regles del joc no són iguals per a tots. La resta de grans entitats d’Europa comptabilitzen de manera diferent alguns ingressos, i això perjudica, segons Faus, el Barça. Deloitte ja ha sigut advertit perquè l’escenari sigui el mateix per a tothom.

En concret, el vicepresident econòmic va argumentar que el Barça, seguint el model de la resta de clubs, hauria de comptabilitzar 35 milions més de Nike i 10 provinents del Seient Lliure. Per aquest motiu, l’home fort de les finances al Camp Nou va assegurar que el Barça està “sanejat”, és “solvent” i a la directiva estan “zero preocupats” per aquesta qüestió.

Faus va defensar el model econòmic de la junta en la presentació de l’acord de patrocini amb la marca brasilera Tenys Pé, propietat de l’empresa Baruel, que s’ha convertit, tal com va avançar l’ARA al novembre, en la primera firma que aterra al Barça gràcies a la mediació de NR Sport, l’empresa del pare de Neymar que s’encarrega de buscar patrocinis per al club blaugrana. Baruel reportarà uns 400.000 euros anuals durant quatre temporades. “Quan vam fer públic el fitxatge de Neymar vam dir que el Brasil era un país estratègic, i aquesta és la prova que això és així. Gràcies a les gestions del seu pare (Neymar sènior) hem tancat aquest acord. És el primer espònsor global del club al Brasil”, va dir.

Faus va avançar que la cancel·lació del partit amistós a Qatar que havia de jugar el Barça al febrer no suposarà cap sanció per al club si finalment no es troba una data per disputar-se, tot i que una delegació blaugrana amb dos jugadors haurà d’anar la setmana que ve a Qatar per participar en un acte promocional.

En un dels temes que va mostrar-se més taxatiu el directiu barcelonista va ser en el de la sanció de la FIFA pel cas Masia. Faus no va voler referir-se a la possible sanció que podria rebre el Reial Madrid per incomplir també la normativa sobre fitxatge de futbolistes menors de 16 anys, però va voler recordar amb vehemència que la denúncia al Barça “va ser anònima” -i continua sent anònima- . A més, tot i evitar referir-se a la idea d’una mà negra que es va filtrar des del Barça quan es va conèixer la sanció, l’abril del 2014, Faus va voler remarcar que “aquestes coses no són casuals”.