Copa del Món
Esports 08/09/2014

"Els catalans guanyem votant": una acció reivindicativa capta l'interès dels turistes a Barcelona

Els organitzadors han reunit desenes de persones vestides de jugadors de bàsquet

àlex Gozalbo
2 min
Foto de família a Plaça Catalunya / @SeleccionsCAT

BarcelonaAmb motiu de la Copa del Món de bàsquet, la sectorial d'esportistes de l'ANC i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes han organitzat aquest dilluns una acció reivindicativa a Barcelona, on han reunit desenes de persones vestides de jugadors de bàsquet.

La marxa ha començat al monument a Colom de Barcelona i ha arribat, tot pujant per les Rambles, a la plaça Catalunya, on ha desplegat una pancarta en què s'hi podia llegir: "L'esport català per un país nou". La majoria dels participants, que han format una V amb les pilotes, han portat una samarreta groga de bàsquet amb el lema "Els catalans guanyem votant". L'acció ha captat l'interès dels turistes de la zona, que s'han informat llegint fulletons explicatius en anglès.

Entre els participants de la marxa hi havia alguna cara coneguda, com la de Carme Lluveras, que aquest estiu ha fet d'entrenadora convidada a les Atlanta Dream (WNBA).

"Alguns periodistes estrangers que estan seguint la Copa del Món a Barcelona s'han interessat pel procés que viu Catalunya i ens han demanat infirmació ja que la V de la Diada coincidirà amb les semifinals del campionat", explica a l'ARA Bernat Monzó, portaveu de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes.

El Palau Sant Jordi de Barcelona acollirà aquest dimarts els dos primers partits dels quarts de final de la Copa del Món. Els Estats Units jugaran contra Eslovènia (21 hores, Cuatro) i Lituània, contra Turquia (17 hores, Cuatro). Els altres dos partits es jugaran dimecres a Madrid amb Sèrbia, el Brasil, Espanya i França com a protagonistes.

L'equip nord-americà, que porta una ratxa de 60 victòries consecutives, no perd un partit des de la semifinal de la Copa del Món del 2006, quan va caure contra Grècia. Tot i això, l'entrenador Mike Krzyzewski no se'n refia d'Eslovènia, un rival amb un gran potencial ofensiu que combina fases de gran inspiració anotadora amb moments de preocupants col·lapses.

stats