BÀSQUET
Esports 18/11/2014

Condemnen amb 300 euros l'aficionat de la Penya que va ser detingut per portar una estelada a Saragossa

El jutge no es creu els cinc testimonis de la defensa i demana actuacions penals contra ells

A.l.
1 min
Àlex Molina / ARA

BarcelonaEl jutge ha descartat els testimonis de la defensa, en "tractar-se tots de testimonis de familiars o amics de l'acusat que integraven el grup d'aficionats de l'equip visitant". A més, s'obriran diligències contra els cinc testimonis per "haver faltat a la veritat de forma evident". La defensa manté que un dels aficionats era de l'equip local, el CAI Saragossa.

En el seu dia, la fiscalia va demanar 300 euros de multa a l'aficionat del Joventut de Badalona que va detenir la Policia Nacional a Saragossa el 5 d'octubre, durant la primera jornada de la Lliga Endesa, per haver mostrat una estelada. Se'l va acusar d'una falta de desobediència per haver protagonitzat un estira-i-arronsa amb els agents. La sentència no és ferma, i es pot presentar un recurs davant de l'Audiència Provincial.

A més, la subdelegació del govern a Saragossa ha demanat una sanció de 4.000 euros de multa per a Àlex Molina i la suspensió d'un any sense poder entrar en un recinte esportiu. En l'escrit per iniciar un expedient sancionador contra l'aficionat de la Penya s'acusa Molina "de presumpte responsable d'exhibir dues banderes independentistes de Catalunya, per la qual cosa va provocar una reacció adversa de l'afició local amb càntics i insults", i "d'agredir" els agents policials. Molina té 15 dies per presentar al·legacions.

stats