Ciclisme - Giro d'Itàlia
Esports 28/05/2016

Els Alps fan de filtre al podi del Giro i confirmen la 'maglia rosa' de Nibali

L'italià ha atacat a pocs quilòmetres del final per neutralitzar l'avantatge i superar Esteban Chaves a la general. Valverde també aprofita la muntanya per colar-se al podi

N.a.
1 min
Nibali ataca en la pujada a la Lombarda i deixa enrere Chaves

BarcelonaVincenzo Nibali ha esperat a les últimes etapes per pujar al calaix més alt del podi del Giro d'Itàlia. Ha esperat l'arribada dels Alps per tombar la classificació general i vestir-se amb la 'maglia rosa'. Divendres ja es va deixar el liderat a tocar amb una exhibició a Risoul, on va guanyar en solitari, i aquest dissabte ha gestionat els 44 segons que li treia Esteban Chaves per calcular l'atac definitiu, en la 20a etapa, entre Guillestre i Sant'Anna di Vinadio (134 km). L'ha fet a deu quilòmetres de meta, a mitja pujada a la Lombarda. El colombià, líder a l'inici de la penúltima etapa, no ha pogut seguir-li el ritme i ha començat a comptar els segons.

De seguida s'ha vist que el ritme de Nibali l'acostava a la 'maglia rosa'. Amb l'etapa inabastable, amb l'estoni Rein Taaramee clarament avançat en el grup d'escapada, el guanyador del Giro del 2013 s'ha anat menjant els quilòmetres fins a assegurar-se el primer lloc. Ha entrat a 6:44 del guanyador d'etapa però Chaves ho ha fet a 8:20. És a dir, havia retallat, de sobres, els 44 segons que l'allunyaven de l'èxit.

Chaves, però, ha pogut resistir davant l'amenaça d'Alejandro Valverde, que també ha aprofitat les rampes de la Lombarda per colar-se al podi. El corredor de Movistar, que havia iniciat l'etapa a 43 segons del tercer, l'holandès Steven Kruijswijk, li ha tret 1:16, suficient per prendre-li el lloc. No ha sigut suficient, però, per ser segon.

Aquest diumenge es tanca l'edició 2016, amb una etapa amb final a Torí per als esprinters.

stats