Tour de França
Esports 04/07/2013

André Greipel remata el treball impecable del seu equip a Montpeller

L'alemany de l'equip Lotto-Belisol supera a l'esprint de la sisena etapa del Tour de França Peter Sagan i Marcel Kittel. Un tall a l'arribada col·loca de nou líder al sud-africà Daryl Impey

Albert Rabadan
2 min

BarcelonaLa sisena etapa del Tour de França, essencialment plana i amb final a Marsella, ha acabat amb el triomf a l'esprint de l'alemany André Greipel (Lotto-Belisol), compensant aquesta forma la retirada de la cursa del seu company d'equip Jurgen Van den Broeck, 4t a la classificació general de la passada edició, per una caiguda a l'etapa anterior.

L'etapa, que tenia previst ser perillosa pel vent en alguns trams de la segona meitat, no ha tingut cap grup d'escapats (només l'andalús Luis Ángel Maté ha marxat en solitari durant uns minuts) i això s'ha notat amb tensió al pilot. En conseqüència, hi ha hagut caigudes –un cop més– com les de Mark Cavendish i el Purito Rodríguez, en principi sense grans conseqüències ja que tots dos s'han reintegrat al grup.

En els últims dos quilòmetres, l'equip Lotto-Belisol ha fet una feina impecable preparant l'esprint i amb el ritme d'Adam Hansen i Marcel Sieberg i el llançament del neozelandès Greg Henderson han deixat el campió alemany, Greipel, en una posició ideal per guanyar. Cavendish ha arrencat de massa enrere i només ha pogut ser quart darrere Sagan (per tercer cop segon) i Kittel, el primer líder.

Gràcies a un tall en el pilot, que els jutges han delimitat en cinc segons, hi ha hagut canvi de liderat. El nou mallot groc és el sud-africà Daryl Impey (Orica-GreenEdge), un ràpid company d'equip de Gerrans, que d'aquesta manera fa història convertint-se en el primer ciclista del continent africà que vestirà el mallot groc.

Tour de França, sisena etapa:

1r André Greipel (Lotto-Belisol) 3h 59' 02"

2n Peter Sagan (Cannondale) m.t.

3r Marcel Kittel (Argos-Simano) m.t.

4t Mark Cavendish (Omega Pharma) m.t.

5è Juanjo Lobato (Euskalel-Euskadi) m.t.

(...) 14è Juan Antonio Flecha (Vacansoleil-DCM) m.t.

37è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 5"

Tour de França, classificació general provisional:

1r Daryl Impey (Orica-GreenEdge) 22h 18' 17"

2n Edvald Boasson Hagen (Sky) a 3"

3r Simon Gerrans (Orica-GreenEdge) a 5"

4t Michael Albasini (Orica-GreenEdge) a 5"

5è Michal Kwiatkowski (Omega Pharma) a 6"

(...) 28è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 33"

29è Juan Antonio Flecha (Vacansoleil-DCM) a 33"

stats