Motociclisme
Esports 23/10/2012

Un any sense Marco Simoncelli

El pilot italià va morir al circuit de Sepang després de relliscar en un revolt i que Edwards i Rossi l'envestissin quan estava al terra

Albert Vilardaga
2 min
Marco Simoncelli celebrant un triomf

BarcelonaMarco Simoncelli va morir el 23 d'octubre del 2011, als 24 anys, mentre corria la cursa de Moto GP al circuit de Sepang. Encara no s'havia complert la segona volta i Stoner liderava el gran premi amb relativa facilitat, els seus companys d'equip Dovizioso i Pedrosa intentaven que el pilot australià no s'escapés, però una mica més enrere, Marco Simoncelli va caure al terra poc després d'entrar a l'onzè revolt del circuit, amb la mala sort que va quedar enmig de l'asfalt i els seus immediats perseguidors aquella cursa, Colin Edwards i Valentino Rossi, no van poder evitar impactar amb la moto contra el seu cos.

Simoncelli va quedar estès al terra, bocaterrosa i sense casc, des d'un primer moment es va poder comprovar que la situació era de màxima emergència, una ambulància va arribar ràpidament a aquell onzè revolt mentre es mostrava la bandera vermella a pista. El primer que van intentar els metges va ser reanimar el pilot, que havia entrat en parada cardíaca com a conseqüència dels cops de les motos de Edwards i Rossi, i després va ser traslladat a un centre mèdic. Allà el doctor Macchiagodena va intentar reanimar-lo, però els forts cops que havia rebut al cap, al coll i al pit van fer impossible salvar-li la vida.

SuperSic, el seu sobrenom, era una persona riallera, estava considerat l'entremaliat de la graella, fins i tot a vegades tenia un punt d'inconscient, era un pilot carismàtic i amb personalitat, que no deixava indiferent a ningú, i el seus rínxols voluminosos feien que expressés la imatge d'una persona feliç i despreocupada.

Al desembre de 2011, la seva família va impulsar la Marco Simoncelli Fondazione que tindrà com a finalitat segons Paolo Simoncelli, pare de Marco, "mantenir viu el record de Marco i alleugerar el patiment dels que estan en una pitjor situació que nosaltres". A més, aquest cap de setmana, el Mundial de motociclisme s'ha disputat a Sepang i el seu equip ha col·locat una placa commemorativa al fatídic onzè revolt

stats