LLIGA DE CAMPIONS
Esports 18/02/2014

Un Barça madur abaixa els fums del Manchester City (0-2)

L'equip de Martino deixa l'eliminatòria mig sentenciada en derrotar un City amb 10 homes

Toni Padilla
3 min
Leo Messi celebra el seu gol de penal / PETER POWELL / EFE

Manchester (enviat especial)Bon triomf del Barça a l'Etihad Stadium contra un rival que no s'ha rendit malgrat jugar amb 10 homes. Els homes de Martino fan un gran pas endavant per ser als quarts de final gràcies a dos gols que han deixat ferit l'equip de Pellegrini. Els anglesos però, també han gaudit d'ocasions per empatar un partit tens.

El Barça arriba als estadis europeus precedit per la fama que s'ha guanyat aquests darrers anys. Pocs equips decideixen rebre el Barça jugant com ho solen fer sempre. I pocs cops el Barça modifica el seu full de ruta. El duel contra el City, aquest equip que juga a un temple de l'ambició i té un munt de diners, arribava marcat per la necessitat anglesa de demostrar si pot somiar a ocupar el lloc als altars futbolístics que ara ocupa el Barça. I per la necessitat blaugrana d'abaixar els fums locals, i lluitar contra les seves pors o dubtes. I el triomf consolida la temporada blaugrana, deixant els anglesos criticant l'àrbitre quan la vermella a de Michelis era ben clara.

A Manchester s'ha vist un Barça madur, serè, prou prudent per no cometre bogeries, i prou fidel al seu llibre d'estil per dominar la pilota. Ara, Alexis no ha trencat en atac i s'ha patit en algunes jugades contra un rival amb 10. A la bona proposta blaugrana li han sortit algunes esquerdes que el City no ha aprofitat. Alves per exemple, ha brillat en atac, però ha fallat en defensa.

L'exhibició contra el Rayo ha gaudit de continuïtat a l'Etihad, amb un Barça amb prou recursos per controlar bona part del matx. Martino ja havia dit que l'equip sense la pilota patiria, i la possessió de l'esfèrica ha servit per tenir més opcions de guanyar i també per no patir tant en defensa. De fet, l'únic córner local ha arribat als 87 minuts.

El City, castigat un cop De Michelis ha vist la vermella just en la jugada d'un penal no tant clar (ha estat just quan Messi entrava a l'àrea) ha començat tancat en defensa, amb dues línies de quatre ben juntes, per oferir ajudes defensives i ofegar la imaginació blaugrana. El Barça, poderós, ha convertit el matx en un monòleg aclaparador. Pellegrini però, tenia clar que no tot el partit seria així. I de fet, s'ha viscut un partit estrany, ple de petites històries i duels, però sense un relat general. Ara dominava el Barça, patint per trobar ocasions de gol, ara dominava el City: una cursa de Messi, una genialitat de Silva, un xut llunyà de Xavi o la lluita de Negredo.

Inicialment el Barça ha aconseguit evitar cedir córners o faltes ideals per al joc aeri local –la que ha cedit Cesc al primer temps gairebé acaba en gol– però no ha obert forats a la defensa anglesa. I el City ha bloquejat el joc blaugrana ofensiu, amb cap xut entre els tres pals durant el primer temps, però tampoc ha aconseguit donar vida a la seva connexió ofensiva. Amb la prudència sobrevolant l'estadi i el Barça defensant-se amb la pilota, el partit ha canviat quan el City ha perdut la pilota quan sortia en atac i sobre la recuperació, Iniesta ha assistit a un Messi enderrocat per De Michelis. Penal, vermella i gol de l'argentí per començar a recordar al City que encara és un projecte de gegant europeu, no pas una realitat.

Pellegrini ha ordenat l'equip donant entrada a Nasri i Lescott, però el Barça ha desaprofitat ocasions per fer el segon. Els canvis del City han servit per igualar el partit una mica, amb Valdés evitant el gol de l'empat i Alves fallant el segon tot sol davant Hart. Martino ha donat entrada a Neymar, i els nervis han tornat a mesura que s'ha acostat el final d'un partit tens en que el Barça ha aconseguit mantenir-se fred durant bona part del partit, per endur-se un resultat increïble a casa. Just quan semblava que el 0-1 seria un resultat curt, una oportunitat desaprofitada per sentenciar, la connexió brasilera Neymar-Alves ha regalat el 0-2.

stats