BARÇA
Esports 13/06/2016

El Barça portarà el nou acord amb Nike a l'assemblea extraordinària d'aquest estiu pel cas Neymar

El club no esperarà a la tardor per donar la conformitat al pacte amb la multinacional americana fins al 2028

A.l.
1 min
L'Assemblea del Barça

BarcelonaAquest estiu els socis compromissaris del Barça tindran doble feina. En l'assemblea extraordinària que celebrarà l'entitat catalana aquest juliol per ratificar l'acord sobre el cas Neymar, també es votarà el nou contracte amb Nike, que lliga el Barça amb la multinacional americana fins al 2028, per valor de 105 milions d'euros fixos i gairebé 50 més que entraran per altres partides.

Aquest diumenge es va saber que la junta directiva de Josep Maria Bartomeu traslladarà als socis la ratificació de l'acord que els serveis jurídics de l'entitat van aconseguir pactar amb la fiscalia i l'advocacia de l'estat, que permetrà exonerar Bartomeu i Sandro Rosell de tota responsabilitat, a canvi que el club assumeixi dos delictes fiscals dels exercicis 2011 i 2013, i pagui una multa de 5,5 milions d'euros. Un acord que primer haurà d'aprovar la junta, que es reunirà aquest dilluns a la tarda després de 72 hores de reflexió. Els membres de la directiva van ser informats divendres de les condicions del pacte –que també inclou els 13,5 milions pagats en una declaració complementària a Hisenda el febrer de 2014– i es van donar tres dies de marge per poder ratificar l'acord.

Com que s'haurà de muntar una assemblea extraordinària, amb totes les despeses que això implica, el Barça aprofitarà per preguntar als compromissaris sobre l'acord amb Nike, que necessita, segons els estatuts de l'entitat, una ratificació. "Cal aprovar tot el que en aquell moment tinguem pendent", apuntava una veu al més alt nivell sobre aquesta qüestió.

stats