Barça

Alves es veu com un superheroi que ha vingut a rescatar el Barça

El brasiler supera la revisió mèdica i s'entrena per primer cop a les ordres de Xavi

3 min
Dani Alves, passant la revisió mèdica amb el Barça

BarcelonaFeliç com si li acabessin de fer el regal de la seva vida, Dani Alves arribava de bon matí a l'Hospital de Barcelona per passar la revisió mèdica. L'últim tràmit abans d'incorporar-se novament a la disciplina blaugrana, més de cinc anys després d'haver-se acomiadat. "Em trobàveu a faltar, oi? Jo sempre sorprenc", deia per saludar els periodistes que l'esperaven a l'entrada. La mascareta no podia dissimular un somriure d'orella a orella. Superades les proves, el club engegava la maquinària per a la presentació de lateral brasiler, que serà dimecres al Camp Nou. Abans, però, ja es posava a les ordres de Xavi Hernández per participar en el seu primer entrenament com a nou futbolista del Barça.

Dani Alves desprèn un bon humor contagiós, capaç de capgirar l'estat d'ànim dels més escèptics amb el seu fitxatge. "Encara estic en xoc perquè he estat molt de temps intentant tornar. Serà un privilegi treballar amb gent que ja em coneix, que ja sap com soc. Intentaré rescatar el Barça. Vull ajudar a fer-lo l'equip més gran del món, com havia sigut", responia el brasiler als mitjans oficials del club, mentre a les oficines enllestien els últims detalls de la seva presentació.

Dimecres, presentació al Camp Nou

De la mateixa manera que es va fer amb Xavi, Alves -el primer fitxatge del nou entrenador- també serà presentat al Camp Nou, en un acte obert al públic. L'egarenc va reunir unes 10.000 persones i Alves, pel seu caraisme, podria ben bé igualar la xifra. El lateral signarà el contracte a la gespa, al costat del president Joan Laporta, i després farà la tradicional roda de premsa.

És una incògnita saber si Alves tindrà més o menys protagonisme a la gespa. Dependrà del seu estat físic. De fet, per normativa, no pot jugar fins al gener -malgrat estar a l'atur, es va desvincular del São Paulo quan el mercat de fitxatges ja estava tancat-. Però sentint-lo parlar queda ben clar que ha vingut per arremangar-se, per posar-se la granota de treball. "Cal prendre-s'ho seriosament perquè he estat treballant durant molt temps amb l'esperança de tornar", apuntava el futbolista, que també reconeixia que no s'esperava tornar com a jugador. Estava convençut que ho faria un cop hagués penjat les botes.

Superada la revisió sense més problemes, Alves saltava a la gespa de la ciutat esportiva amb la mateixa il·lusió del primer dia. Antics companys com Sergio Busquets ja van encarregar-se de donar-li la benvinguda i de lloar-lo, no només com a persona i com futbolista, sinó també com un exemple a seguir i un possible mentor per als futbolistes que comencen. Més o menys el que va fer durant els Jocs Olímpics, quan va acompanyar la canarinha -formada principalment per jugadors sub-23- a guanyar la medalla d'or. Ara, però, en un club que té una exigència gens comparable al torneig de futbol que es va jugar a Tòquio.

Els vuit anys que va passar al Camp Nou van deixar una empremta inesborrable en el brasiler. "Hi ha dues samarretes que, quan me les poso, em sento un superheroi. La del Brasil i la del Barça". No només el club, també la ciutat, Barcelona -"que em fascina i estimo amb bogeria", assegura-. El lateral, després d'un estira-i-arronsa amb la directiva de Josep Maria Bartomeu mentre negociava la renovació, feia les maletes el 2016 per anar-se'n al Juventus. Després jugaria al París Saint-Germain i el São Paulo, club del qual marxaria al setembre a causa dels impagaments.

Torna al "millor club del món"

"El Barça és el millor club del món i ho puc garantir. Sona a demagògia, però és la veritat. Ho dic jo, que he estat fora i sé de què parlo". La contractació, avalada directament per Xavi, no s'interpreta tant en clau esportiva sinó com formativa: serà més aviat un ajudant de l'entrenador per formar els joves futbolistes. El seu contracte serà més simbòlic que cap altra cosa, amb un salari baix que es complementarà amb variables en funció del rendiment. A diferència del que passava anys enrere, seran variables una mica més difícils de complir. La situació econòmica de l'entitat i la necessitat d'adaptar-se al límit salarial de la Lliga han condicionat a la baixa el contracte. Amb tot, en realitat Alves no torna pels diners.

stats