Barça

Ansu Fati triomfa a Las Vegas en la complanta de Dembélé

L'hispanoguineà bat el Milan amb un golàs en el partit que clou la gira nord-americana del Barça

3 min
La celebració d'Ansu Fati contra el Milan.

BarcelonaVictòria ajustada del Barça contra el Milan en el tercer i últim partit dels culers als Estats Units. Ansu Fati ha fet l'únic gol d'un amistós que ja no ha disputat Ousmane Dembélé, protagonista per la seva fuga al París Saint-Germain, malgrat estar de cos present a Las Vegas. El davanter francès és a les portes d'un litigi amb el club blaugrana per la repartició dels 50 milions que els francoqatarians pagaran pel traspàs. En aquest context, els seus encara companys han començat a dirimir a la gespa si estan prou dotats per cobrir la seva marxa.

Xavi ha comparegut amb un 4-3-3 clàssic i una combinació de titulars i suplents. Si l'alineació del dia del Madrid tenia força pinta de ser el titular del debut oficial de la temporada, contra el Milan ha jugat Iñaki Peña a sota dels pals, dos dels defenses han sigut Eric Garcia i Marcos Alonso, al mig del camp ha sortit d'inici el jove Fermín López i a la davantera han comparegut Ferran Torres i Abde, dos futbolistes que estan cridats a fer veure als tècnics que no cal tirar la casa per la finestra per cobrir la fuga de Dembélé. Ni el valencià ni el marroquí no han aconseguit a la ciutat del pecat.

El partit ha començat amb els blaugranes elèctrics en la pressió, però poc creatius i pulcres amb la pilota als peus. Malgrat tenir Oriol Romeu com a assegurança de vida a l'esquena, als joves Pedri i Fermín –Gavi marxa dels Estats sense minuts per lesió– els ha costat trobar forats. Fruit d'aquesta desconnexió, el perill havia de venir per les bandes, on Raphinha i Abde tampoc podien superar fàcilment dos laterals notables com Theo i Florenzi. Així, amb el Milan encara deixondint-se en atac, els avisos del Barça en el primer tram han arribat a pilota aturada, amb una rematada de Kounde al pal com a millor mostra al minut 12, i un xut llunyà de Raphinha solucionat per Maignan poca estona més tard.

Els rossoneri, més rodats –no han fet canvis fins ben entrada la segona part–, han millorat amb el pas dels minuts, quan la pressió del Barça ha anat baixant, i han trobat més oportunitats per circular cap a la porteria rival. Tijjani Reijnders –té aquest nom de pila en honor del mític Tijani Babangida– ha sigut el primer a provar, amb un xut creuat des de segona línia, els reflexos de Peña, que també ha reaccionat en positiu en una acció en què Leao ha deixat enrere Kounde amb summa facilitat. Si el francès ha jugat de central i Araujo de lateral ha sigut precisament per controlar la velocitat de l'hàbil portuguès del Milan. Sàvia decisió de Xavi, que contra el madridista Vinícius ja posa en pràctica aquesta permuta.

L'entrenador egarenc ha titularitzat l'equip a la represa i la conseqüència no s'ha fet esperar. Al minut 55, el Barça ha desigualat el 0-0 amb la triple incidència de tres dels futbolistes que han entrat de refresc. Balde, que va com un avió a dues setmanes per a l'inici del curs oficial, ha conduït cap a la porteria rival amb l'electricitat que li ha faltat a Marcos Alonso al primer parcial; a prop de l'àrea, Lewandowski, molt més amenaçant que Ferran Torres, ha fixat la posició dels defenses rossoneri, i Ansu Fati, més cepat després de les vacances d'estiu, ha tingut via lliure per retallar Florenzi i enviar la pilota a l'escaire de Maignan amb un xut fort i col·locat. Amb la bola a la xarxa, l'hispanoguineà ha anat a compartir el seu somriure tímid amb Dembélé, que s'ha passat el partit refugiat sota una caputxa al costat de Kessie, un altre dels que faran les maletes els pròxims dies.

Després de l'1-0, i tot i el carrusel de canvis habitual en pretemporada, el Barça ha tingut opcions d'ampliar la renda en un parell d'accions. Primer, Lamine Yamal, que tot just acaba de fer 16 anys, ha demostrat la seva agilitat privilegiada amb un eslàlom i un xut posterior que ha marxat per poquet a l'esquerra de Maignan. I, després, Ansu ha estat a punt de repetir a passada de Balde: la seva definició ha estat escopida per Pobega, que ha anat a terra. El Milan també ha tingut la seva ocasió per empatar després d'una maniobra de Leao, però Reijnders no ha pogut acabar l'emboscada a la xarxa.

El Barça abandona els Estats Units amb millors resultats que sensacions de joc. Dimarts que ve s'estrenarà a Montjuïc, la seva nova casa per les obres del Camp Nou, en el Gamper contra el Tottenham. I diumenge d'aquella setmana visitaran el Getafe en la primera jornada de Lliga. Pel camí, encara hi ha força preguntes per respondre.

  • Milan: Maignan; Florenzi (Kalulu, 64'), Thiaw (Kjaer, 72'), Tomori (Saelemaekers, 86'), Theo Hernández (Bartesaghi, 80'); Krunic (Pobega, 72'), Loftus-Cheek, Reijnders; Pulisic (Romero, 72'), Giroud (Colombo, 72') i Leao.
  • Barça: Iñaki Peña; Araujo (Faye, 83'), Kounde (Dest, 68'), Eric Garcia (Garrido, 85'), Marcos Alonso (Balde, 45', i Valle, 85'); Oriol Romeu (Casadó, 79'), Pedri (Sergi Roberto, 45'), Fermín López (De Jong, 45'); Raphinha (Lamine Yamal, 68'), Ferran Torres (Lewandowski, 45') i Abde (Ansu Fati, 45').
  • Gols: 0-1 (Ansu Fati, 56').
  • Àrbitre: Alex Chilowicz (Estats Units).
  • Targetes grogues: Marcos Alonso (7'), Loftus-Cheek (30'), Reijnders (44'),
  • Targetes vermelles: Cap.
  • Estadi: Allegiant Stadium (Las Vegas).
stats