Ha arribat el moment de tancar el cercle: el Barça, de víctima a botxí

Les blaugranes aixecaran la seva segona Champions si s’imposen al Lió, equip que les va fer despertar

2 min
Foto de família de l'expedició del Barça abans de jugar la final de la Champions a Torí

Enviada especial a ToríEl Barça pot aconseguir la Champions perfecta. L'equip dirigit per Jonatan Giráldez pot "tancar el cercle" i endur-se la seva segona Champions consecutiva superant l'Olympique de Lió (19 h, Tv3 i DAZN), equip que els va donar un cop de realitat del qual van ressorgir com a campiones d'Europa. "És per fer la pel·lícula perfecta. Aquest cicle va començar amb la derrota contra elles i ara podem revalidar el títol contra el mateix equip que ens va fer veure el nivell mínim per guanyar la Champions", reconeixia Alexia Putellas abans de la gran final. Per poder aixecar el trofeu, però, cal superar les franceses, que han vingut amb "moltes ganes de menjar-se-les".

Duel per la corona europea

El conjunt francès ha sigut el dominador del futbol femení en l'última dècada i no pensa abdicar del seu tron. Sonia Bompastor, entrenadora del Lió, té ben clares quines són les fortaleses d'aquest Barça tricampió i buscarà incomodar les blaugranes tot i cedir-los el control de l'esfèrica. L'Olympique de Lió "ha mantingut una estructura bastant jeràrquica i amb experiència els últims anys. Manté molt bé la seva identitat. És un equip al qual no li agrada tenir tota l'estona la pilota i són capaces de tenir associacions. Són perfils de jugadores que s'adapten a qualsevol escenari", radiografiava el tècnic culer abans del duel que coronarà les reines d'Europa.

El Lió té moltes ganes de recuperar el seu prestigi. En la roda de premsa prèvia al matx, Wendie Renard i Ada Hegerberg, les seves dues jugadores més temudes, ho van deixar ben clar: "El partit dirà. Arribem a la final amb el sentiment que no tenim res a perdre. El vestidor té bones sensacions i estem preparades mentalment i físicament", remarcava Hegerberg, que tornarà a disputar una final contra el Barça, la seva víctima preferida i a qui va marcar un hat-trick a Budapest. "Som aquí per escriure la nostra història. El que importa és la victòria; volem anar-nos-en amb el trofeu. Juntes hem patit des del començament de l'any i hem pogut revertir la tendència a vegades. Tenim gana", afegia Renard.

La final d'aquest dissabte pot consolidar el regnat del Barça a Europa o retornar al tron l'etern campió. "És una final que arriba en el moment perfecte; tenim ganes de revenja. Vam jugar contra elles a Budapest i aquest any a la pretemporada i no les hem guanyat mai", afirmava Jonatan Giráldez. Un partit per a la història en què noranta minuts dictaran sentència i coronaran el campió en un duel elèctric. El millor partit possible es jugarà a Torí.

stats