Apunts en calent

Aubameyang l'hi vol posar difícil a Haaland: els apunts en calent del Nàpols-Barça

El gabonès, autor de quatre gols en dos partits, participa en el festival blaugrana al Maradona

3 min
Aubameyang celebrant el seu gol a Nàpols.

BarcelonaEl Barça va superar el Nàpols amb autoritat a la tornada dels setzens de final de l'Europa League amb gols de Jordi Alba, De Jong, Piqué i Aubameyang. Els italians no van tenir cap opció d'aixecar l'eliminatòria. A continuació, els apunts en calent del partit.

Mèrit de l'entrenador. El Barça ha acabat d'omplir el got. Juga al purgatori de l'Europa League, però torna a competir com un equip de Champions. Més enllà de la diferència marcada gràcies als fitxatges d'hivern, el contrast amb les versions derrotades de Munic o Lisboa és indiscutible. Marcar quatre gols a l'estadi de l'equip menys batut d'Itàlia és més fàcil amb Adama, Ferran Torres i Aubameyang, sí. Però el gran matís està en el joc, en el pla d'un entrenador capficat en jugar d'una determinada manera, que estudia els rivals i col·loca les peces amb sentit. El Barça està tornant i el gran responsable n'és Xavi. Amb temps i recursos, el seu llibre d'estil donarà alegries a curt termini. Ja ho està demostrant.

De Jong, a les mans de Xavi. La victòria és coral, però és de justícia posar el focus en el gran paper de De Jong. Si fa unes setmanes no quedava molt clar quin dels dos, si Frenkie o Luuk, aportava més, la golejada a Nàpols acaba amb la broma i explica per què el primer està a l'agenda de mitja Europa tot i no haver brillat al Camp Nou. La clau és deixar d'esperar que l'ex de l'Ajax governi els partits com Busquets. No és de pivot on lluirà millor el seu repertori. El bon De Jong gaudeix pressionant, conduint i arribant a porteria, com va demostrar amb el xutàs del 0-2. A les ordres de Xavi, que sap bé el que significa ser migcampista del Barça, el neerlandès pot trobar per fi l'encaix. Una altra cosa és que després el club necessiti vendre'l.

Una sequera puntual. Tot i la quantitat de recursos que té el Barça en atac després del mercat d'hivern, hi ha un jugador que no descansa quasi mai. És Ferran Torres, que segueix negat de cara a porteria mentre veu com Aubameyang comença a marcar gols fins i tot sense voler (que tremoli Haaland!!). El valencià va repetir titularitat a Nàpols, va tornar a generar ocasions, igual que a l'anada, i tampoc les va convertir. Però que no pateixi, perquè li entraran. Ho té tot per acabar la temporada amb bons registres. Ara bé, convindria que Xavi no converteixi aquesta sequera puntual en un tema que pugui posar en risc el físic de Ferran, que tant a Mestalla com al Maradona va diluir-se després de ser molt protagonista a la primera part.

Mal dia per aixecar la veu. En la prèvia del partit, el normalment mesurat Ter Stegen va mostrar cert malestar amb el que llegeix a la premsa sobre el seu rendiment. Ell mateix, implícitament, va reconèixer que no està jugant com abans i que la lesió que li fa la guitza al genoll des de fa dos anys el condiciona. Per tant, no s'acaba d'entendre la crítica, més quan en el cas de l'ARA les informacions es fonamenten en l'observació de l'únic que els periodistes poden veure: els partits. Si aixecar la veu formava part d'una estratègia per anar a més, a l'alemany no li va sortir gaire bé, perquè va fer un penal evitable i al xut posterior, a la seva dreta, ni tan sols va reaccionar.

stats