Remodelació del Camp Nou

Espai Barça: "Hem vist maquinària movent-se al Camp Nou més enllà de la una de la matinada!"

Dimarts hi haurà una reunió entre l'Ajuntament de Barcelona i els veïns per parlar d'aquesta problemàtica

4 min
Les obres de demolició de la tercera graderia del Camp Nou vistes des de la Travessera de les Corts de Barcelona.

BarcelonaUna bona part dels veïns de les Corts propers al perímetre del Camp Nou estan molestos i indignats amb la manera com s'estan portant a terme les obres de remodelació de l'estadi blaugrana. "En les reunions que hem fet amb el Barça ens van dir que respectarien els horaris de les obres. Doncs que els respectin!", sentencia a l'ARA Andrés Quílez, president de l'Associació de Veïns de Sant Ramon Nonat. "Tenim fotografies i vídeos de maquinària movent-se pel recinte del Camp Nou més enllà de la una de la matinada, i això no es pot permetre! Molts veïns han vingut a queixar-se", afegeix. A banda de les proves amb les quals compten els veïns, el mateix Ajuntament de Barcelona va poder comprovar, tant una nit d'agost com la nit del dijous 14 de setembre al divendres 15, que hi ha hagut activitat no autoritzada fora dels horaris permesos.

A causa d'això, el consistori municipal, segons va avançar El Periódico i va poder confirmar l'ARA, ha tramitat dues multes de 300 euros cadascuna per incompliment dels horaris de les obres que s'estan portant a terme al Camp Nou des del mes de juny. Les llicències que té el Barça per a aquesta remodelació (que de moment només són d'enderrocament) li donen permís per a un horari de treball amb maquinària des de les 8 h fins a les 20 h i una hora extra fins a les 21 h per treballar sense maquinària. Així, la constructora turca Limak, l'encarregada de fer aquests treballs, s'ha excedit almenys quatre hores per sobre del permès. A més, hi ha veïns que també expliquen que han detectat sorolls de forma recurrent procedents de les obres abans de les vuit del matí. "Això és una cosa que a Limak li costarà entendre, perquè, òbviament, si fos per ells farien tres torns de treball, i ara només els hi deixen fer dos", apunta una persona molt coneixedora del projecte de l'Espai Barça.

Moviment de maquinària al recinte del Camp Nou més enllà de la una de la matinada.

Davant d'aquesta situació, des d'Arístides Maillol s'explica que "ja s'està treballant" amb l'Ajuntament per solucionar aquests problemes. L'ARA també s'ha posat en contacte amb fonts de Limak, que han dit que "com que la multa és per al Barça", comunicativament aquest assumpte "s'ha decidit centralitzar-lo des del club". Per la seva banda, fonts oficials del consistori municipal diuen que "alguns veïns s'han posat nerviosos per les informacions que han sortit en alguns mitjans i per aquest motiu David Escudé (el nou regidor del districte de les Corts) ha volgut organitzar una reunió amb els veïns la setmana vinent".

Un vídeo d'una veïna de les Corts enregistrat a les 23.30 h.

Segons ha pogut saber aquest diari, la reunió se celebrarà dimarts a les 19 h i hi estan convidades les associacions de veïns de Sant Ramon Nonat, Camp Nou, Avinguda Xile i Racó de les Corts. El club blaugrana no hi participarà. Així, la seva primera trobada amb els veïns després de les multes serà el 10 d'octubre, en una reunió de la comissió de seguiment de l'Espai Barça que ja estava programada abans de les multes. "A la reunió d'aquesta setmana amb l'Ajuntament jo crec que intentaran calmar-nos de cara a la següent reunió amb el Barça", diu el president de l'Associació de Veïns de Sant Ramon Nonat.

Dolls d'aigua per evitar la pols

A banda del soroll, una de les molèsties que més estan patint els veïns a causa de les obres de remodelació del Camp Nou és la pols. Els mateixos veïns informen que els treballadors de Limak intenten disminuir aquest efecte regant el terreny. "Estan fent servir dolls d'aigua quan en teoria no es poden utilitzar a causa de la situació de sequera. Però què preferim els veïns? Pols o malgastar aigua?", es pregunta Quílez. En la mateixa línia s'expressa Marta de Prats, la presidenta de l'Associació de Veïns de l'Avinguda Xile: "Mentre els arbres de Barcelona s'estan morint, aquí han estat regant durant les obres".

Des del 28 de febrer l'alerta per sequera està en fase d'excepcionalitat a Barcelona. Així, l'Ajuntament adverteix que "es prohibeix a particulars la neteja de carrers, paviments i similars utilitzant mànegues d’aigua". L'ARA ha preguntat a Limak per la procedència d'aquesta aigua i, en aquest cas, també ha redirigit la resposta al Barça, que encara no ha contestat.

Preocupació pel retorn dels partits al Camp Nou

Malgrat que el focus està centrat en solucionar les molèsties actuals, els veïns ja volen començar a conversar amb el Barça i amb l'Ajuntament sobre alguns aspectes del que suposarà el retorn dels partits al Camp Nou una vegada estigui parcialment remodelat. Un moment, que segons assegura el club, es viurà el novembre del 2024 per celebrar el 125è aniversari de l'entitat blaugrana. "Exigirem que no tanquin l'avinguda Xile amb Gregorio Marañón perquè hi aparquin els autocars", diu De Prats. "No pot ser que torni a passar el mateix que la temporada passada, quan els veïns trigàvem dues hores i mitja a arribar a casa els dies de partit des de la ronda de Dalt. En aquesta zona hi vivim 6.000 persones, i moltes ja m'han dit que volen vendre els seus pisos per aquest motiu", afegeix.

La mateixa problemàtica l'exposa el president de l'Associació de Veïns de Sant Ramon Nonat. "Visc al carrer del cardenal Reig i en els dies de partit no em deixen passar fins a casa meva malgrat que només sigui a 50 metres del punt on està tallat", diu Quílez. A més, no entén que ara els dies de partit "no es pugui pujar fins a Montjuïc en cotxe perquè es malmeten les plantes i, en canvi, no hi hagi cap problema perquè els aficionats arribin en cotxe a les Corts els dies de partit i col·lapsin el barri". Així, es pregunta: què són més importants, les plantes o les persones?

Les obres de la reforma integral del Camp Nou.
stats