Barça

Gir radical dels esdeveniments: Mateu Alemany continuarà al Barça

L'executiu balear demana seguir al club dues setmanes després d'anunciar la seva sortida

3 min
Mateu Alemany, director de futbol del Barça

BarcelonaSegons ha avançat el diari Sport i pot confirmar l'ARA, l'encara director de futbol del Barça, Mateu Alemany, s'ha repensat la seva decisió d'abandonar el club aquest 30 de juny. Dues setmanes després que l'entitat comuniqués la seva marxa de manera oficial i per motius professionals, l'executiu balear s'ha ofert a continuar a les oficines blaugranes i aparcarà la seva aventura a la Premier League. "En Mateu s’ha mostrat disposat a continuar al Barça amb les mateixes condicions que les actuals i el president ha donat el vistiplau", expliquen fonts oficials a aquest diari.

La notícia suposa un gir radical dels esdeveniments dels últims dies als despatxos de l'àrea esportiva del Barça. Alemany tenia una oferta que li proporcionava més diners i plens poders a l'Aston Villa, que feia mesos que el temptava amb un projecte molt ambiciós i amb vells coneguts, com ara Unai Emery o Damià Vidagany, amb els quals té una relació personal molt bona. Finalment, però, s'ha estimat més fer marxa enrere. Una vegada ha refet els ponts amb Joan Laporta, mantindrà el sou que tenia abans de comunicar la seva sortida. És a dir, un contracte fins al 2024 que el converteix en la figura professional amb millors condicions de l'entitat sense comptar els esportistes. Cal recordar que el seu salari computa en el càlcul del fair play financer. No és massa salarial inscrivible, però sí que impacta en els controls econòmics de la patronal, de la mateixa manera que les seccions professionals, el filial, el juvenil i el femení.

Res a veure amb Jordi o Deco

Que Alemany continuï al Barça no té a veure amb la sortida de Jordi Cruyff, amb qui ha mantingut una excel·lent sintonia professional i personal, ni tampoc amb la més que probable arribada d'Anderson Deco als despatxos. La figura de l'executiu mallorquí no és tècnica, sinó més aviat econòmica. Ell és qui coneix la norma del marge salarial, qui fa de pont amb la Lliga i el que negocia els contractes amb els jugadors. La detecció del talent i el suggeriment de nous fitxatges recau més en Xavi Hernández, així com en Ramon Planes en el passat, en Cruyff durant el darrer any i mig, i en Deco, si acaba arribant, en el futur més pròxim. Amb aquesta permanència sobrevinguda, Laporta i el Barça mantenen un perfil de primer nivell en un estiu que serà clau per continuar millorant la plantilla campiona de Lliga.

Malgrat el seu tarannà més executiu que no pas esportiu, Alemany és l'impulsor d'algunes decisions amb influència a la gespa. En aquest sentit, l'estiu del 2021 va ser molt escèptic des del primer moment amb la renovació de Leo Messi amb el Barça i va defensar a mort la continuïtat d'Ansu Fati, a qui algunes veus van suggerir vendre precisament per poder generar prou marge salarial per al nou contracte de l'argentí, que acabaria marxant a contracor al PSG. Mesos després, Mateu va ser dels padrins del fitxatge de Ferran Torres, a qui va promocionar durant la seva etapa al València, i es va moure ràpidament per assegurar l'arribada de Franck Kessie i Andreas Christensen lliures de traspàs. Amb César Azpilicueta va fer el mateix, però Laporta va prioritzar la inscripció d'altres futbolistes i el capità del Chelsea va optar per continuar a Londres.

De cara a aquest estiu, Alemany ja ha tancat la incorporació com a agent lliure d'Iñigo Martínez, a qui va estar a punt de reclutar el juliol passat quan es va complicar el fitxatge de Jules Kounde. També ha encarat la renovació d'Alejandro Balde, que passarà a tenir fitxa del primer equip, i té al cap les operacions que ha d'executar per poder regularitzar als ulls de la Lliga els contractes de Gavi, que està jugant amb fitxa del juvenil, i de Ronald Araujo, que està competint en virtut d'un acord mercantil que venç aquest 30 de juny. El balear es va reunir fa unes setmanes amb els responsables de la patronal per tractar aquestes dues prioritats. Del retorn de Messi, obsessió de Laporta, en vol sentir poc a parlar.

stats