Futbol

L'Ajax fulmina Overmars per assetjament sexual

L'exblaugrana, que actuava com a director esportiu, reconeix haver enviat missatges inapropiats a treballadores del club holandès

3 min
Marc Overmars

BarcelonaMarc Overmars ha deixat de ser el director esportiu de l'Ajax "amb efecte immediat". El que fins aquest diumenge era director esportiu del club holandès ha hagut de deixar el càrrec per assetjament a treballadores de l'entitat. En concret, "missatges inapropiats a diverses companyes durant un període llarg de temps". Overmars, exjugador blaugrana que també havia sonat per ocupar el càrrec de director esportiu al Camp Nou, ha reconegut públicament els fets en un comunicat emès pel mateix Ajax.

"Estic avergonyit. La setmana passada em vaig enfrontar a informes sobre el meu comportament i sobre com havien afectat altres persones. Desafortunadament, no em vaig adonar de la línia que estava creuant, però m'ha quedat ben clar en els últims dies. Vaig sentir una pressió enorme, demano disculpes. És un comportament inacceptable, ara jo també ho veig. Però és massa tard. No veig cap altra opció que deixar l'Ajax. Aquest cas també té impacte en la meva vida privada. Per això demano a tothom que ens deixi en pau, a mi i a la meva família", explica Overmars en el comunicat.

Segons es desprèn del text publicat per l'Ajax a la seva web, fa uns mesos van començar a arribar algunes crítiques de treballadores del club, relacionades amb missatges o insinuacions que els feia Overmars. Unes queixes que s'emmarquen en un moment on als Països Baixos s'ha experimentat, a nivell global, un augment de les denúncies de treballadores per casos similars, en múltiples empreses del país. Lluny de ser fets puntuals, i segons el club, les relacionades amb Overmars es van anar prolongant en el temps. Així, la setmana passada el directiu i president de la comissió de supervisió de l'Ajax, Leen Meijaard, va reunir-se amb Overmars. En la reunió també hi havia Edwin van der Saar, exporter i actual CEO del club. Van posar l'informe sobre la taula i van demanar explicacions al que, encara, era director esportiu.

"Aquesta situació és dramàtica per a tots els involucrats. És devastador per a les dones que han hagut de patir aquest comportament. Quan ens en vam assabentar vam actuar immediatament i vam prendre les decisions que vam considerar més oportunes i escaients. Tot ho vam consultar amb el nostre CEO i amb l'assistència d'un expert extern", assegurava Meijaard en el comunicat de l'Ajax.

L'Ajax separa la faceta professional de la conducta inapropiada d'Overmars

Més enllà d'explicar els fets, l'Ajax també ha volgut deixar clar que la faceta professional d'Overmars no té res a veure amb la conducta que l'ha apartat del club. "És probablement el millor director de futbol que ha tingut l'Ajax. Vam millorar i estendre el seu contracte per una raó. Però, desafortunadament, s'ha passat de la ratlla, per la qual cosa no podia seguir al càrrec, tal com ell ha reconegut", tancava Meijaard. Van der Saar, per la seva banda, deia que la seva "responsabilitat" era, també, la d'"ajudar les companyes" i que "un clima laboral i esportiu segur és molt important". Overmars havia renovat com a director esportiu de l'Ajax fa només dos mesos fins al 30 de juny del 2026, tancant així qualsevol opció de canviar d'aires.

Uns fets que allunyen Overmars del Barça

La figura professional de Marc Overmars, lloada a l'Ajax, s'havia seguit de ben aprop des del Camp Nou. Overmars, futbolista blaugrana entre el 2000 i el 2004, havia sonat com a possible candidat per ocupar la cadira de director esportiu blaugrana. Ja se l'havia sondejat en el passat, i el seu nom estava sobre la taula per un futur no molt llunyà. Ara, però, arran d'aquest cas sembla molt improbable -gairebé impossible- que algun dia treballi als despatxos del Barça.

Des del club han negat converses amb Overmars en aquest sentit, però les fonts consultades sí que han confirmat que era un candidat "que agradava bastant". Però un cop coneguts els fets, "se li han tancat les portes".

stats