Barça
Esports Barça 28/03/2022

Laporta remodela la cúpula del Barça i assumeix el càrrec de "president executiu"

El president prefereix no fitxar un altre CEO després de la sortida de Reverter

2 min
Joan Laporta, president del Barça

BarcelonaJoan Laporta ja és el "president executiu" del Barça, tal com apareix als documents interns on s'explica la reestructuració de l'àrea de direcció del club. Després de la dimissió del CEO Ferran Reverter, Laporta ha assumit més funcions, tal com va explicar ell mateix fa quatre setmanes. "He passat a ser més executiu que tresorer, amb un nou organigrama més transversal, on tots els departaments estan més en contacte entre ells" va explicar. Després de la renúncia de Reverter, el president va arribar a la conclusió que no fitxaria un altre CEO per al club i que remodelaria la cúpula sense aquesta figura.

En un comunicat intern al qual ha tingut accés l'ARA, s'explica com "arran dels darrers moviments organitzatius a l'estructura de direcció del club, el nostre president, juntament amb la junta directiva, ha treballat en una nova proposta enfocada a les necessitats actuals que ha estat comunicada a l'actual equip. Al cap d'aquesta nova estructura trobem el president Joan Laporta, que farà funcions executives amb dos nivells de reporting".

Per sota de Laporta se situen Manana Giorgadze (cap de gabinet de presidència), Carles Cendrós (director de l'àrea de recursos humans), Sergi Atienza (nou director de compliance), Jordi Portabella (director de sostenibilitat), Lluís Miquel Venteo (cap de seguretat) i Marta Segú (directora general de la fundació).

Ferran Olivé, tresorer de la junta, "que reportarà directament al president executiu, Joan Laporta", coordinarà Anna Aznar (àrea social), Àlex Santos (comunicació), Mateu Alemany (futbol), Xavier Budó (esports), Joan Sentelles (operacions i compres), Pere Lluís Mellado (àrea legal), Joan Moya (tecnologia) i Maribel Meléndez (àrea corporativa). La de màxim responsable de l'àrea comercial és una posició vacant en aquests moments.

El projecte de l'Espai Barça serà liderat en tres àmbits: Àlex Barbany ha deixat l'àrea comercial per assumir la d'explotació de l'Espai Barça, Maribel Meléndez a l'àrea corporativa i Joan Sentelles en l'àmbit tècnic. Precisament el projecte de l'espai Barça es pot endarrerir més, ja que la guerra d'Ucraïna, com ha confirmat el president Laporta, provoca que el preu d'alguns materials pugi.

stats