Barça

Laporta s'abona a l'èpica per registrar els fitxatges

Fonts del Barça admeten que seria "un miracle" inscriure les set fitxes abans del partit contra el Rayo

2 min
Joan Laporta i Robert Lewandowski durant la presentació del nou jugador blaugrana.

BarcelonaSón hores frenètiques a les oficines del Barça. La Lliga comença aquest dissabte al Camp Nou amb un partit contra el Rayo Vallecano (21 h, Movistar LaLiga i DAZN) i Xavi Hernández encara no sap si podrà comptar amb set dels seus jugadors. El motiu: el fair play financer, el mateix jutge implacable que va privar de Leo Messi la institució fa un any mal comptat. Directius i executius blaugranes estan treballant a fons per fer encaixar la combinació de palanques i estalvis salarials que es necessita perquè els futbolistes afectats puguin participar al partit del cap de setmana.

Però el temps s'esgota i la Lliga, l'ens encarregat del control econòmic, comença a dubtar sobre la seva capacitat per revisar i validar tota la paperassa abans que la bola comenci a rodar. Dit d'una altra manera: a mesura que passen els minuts, creix el risc de veure l'estrena oficial del Barça 2022/2023, el de la resurrecció post-Messi, encara sense totes les cares noves que han il·lusionat la parròquia durant l'estiu. "Ara mateix seria un miracle registrar les set fitxes abans de dissabte. Firmem que en siguin quatre", reconeix a l'ARA una font del club que coneix l'estat de totes les negociacions, que, com a bona negociació, estan subjectes a canvis al minut.

La raó d'origen de l'èpica que s'ha generat amb els registres és la quarta palanca econòmica, la del 25% restant de Barça Studios. Fonts de l'entitat la donaven per feta a principis de setmana. "Són 100 milions perquè Luma [un fons d'inversió nord-americà] ens aporti experiència en la digitalització de l'entreteniment", deien. El corresponent anunci de la venda s'esperava per a dimecres o dijous. I la Lliga, atenta al que passa a Barcelona, calculava començar a revisar-ne la lletra petita tot just després.

Aquests eren els plans que Joan Laporta i Mateu Alemany havien transmès a la patronal que comanda Javier Tebas: lligar la quarta palanca i, a partir d'aquest campament base, gestionar els gestos salarials i/o les sortides pertinents per encabir totes les fitxes que ara mateix estan excloses. Tanmateix, els tempos es van alentir i tot es va complicar fins al punt que el president executiu va decidir canviar de proveïdor i comptar amb el suport de Jaume Roures per desencallar el tema. En virtut d'aquest gir purament laportià, Orpheus Media es queda el 24,5% de Barça Studios i aporta 100 milions. L'acord s'ha fet oficial aquest divendres i la documentació ja està de camí a Madrid perquè la Lliga la pugui revisar amb temps.

Laporta volia passar la setmana a S'Agaró

Amb la quarta palanca activada, calen més gestos per completar tot el registre. Gestos de capitans. Amb Gerard Piqué hi ha més optimisme que amb Sergio Busquets, sobretot perquè el seu moviment és de renúncia –té pactats 52 milions bruts entre sou i diferiments només aquest exercici– i no d'ajornament, que és el que està sobre la taula del capità o el que estaria disposat a fer Jordi Alba. Són moments de nervis a Arístides Maillol. Amb Laporta, que feia vacances a S'Agaró, ficat fins al capdamunt en les negociacions. L'èpica va acompanyar el president abans de la presa de possessió, en el mercat d'hivern i també ho farà amb la Lliga a punt de començar. En joc està que Xavi pugui comptar amb els set futbolistes que ballen a la llista.

stats