Barça

Jaume Roures al rescat: Orpheus Media comprarà un 25% de Barça Studios

La quarta palanca s'adjudica finalment al propietari de Mediapro i no a Luma, com estava previst

3 min
Jaume Roures, soci fundador del grup Mediapro.

BarcelonaGir contundent en la concessió de la quarta palanca del Barça, imprescindible perquè el club pugui fer les inscripcions de les set fitxes pendents de registre a la Lliga. Tot estava emparaulat perquè el fons d'inversió GDA Luma es quedés amb un 24,5% de Barça Studios a canvi de 100 milions d'euros. Però els problemes legals i burocràtics, amb canvis de condicions pel mig, per acabar de fer la venda han frustrat l'operació, que finalment es tancarà amb Orpheus Media, empresa propietat de l'empresari català Jaume Roures (Mediapro).

"Aquest acord complementa el que ja es va firmar el 29 de juliol passat amb Socios.com i servirà per accelerar el creixement de l’estratègia digital, NFT i Web.3 del club", ha comunicat el Barça a través dels seus canals oficials. És a dir, el metavers, com ja va avançar l'ARA fa dues setmanes, apareix per ajudar l'entitat a aportar valor a Barça Studios, que fins ara era un negoci deficitari, i per registrar jugadors a temps per a l'inici de la temporada oficial. La injecció és de 200 milions d'euros, quatre vegades més del que es va dir que es percebria a canvi de la meitat de la productora en l'assemblea de l'octubre passat. Ara bé, val a dir que la directiva i el llavors CEO Ferran Reverter, a l'hora de demanar el sí dels compromissaris, no van parlar de NFT ni de blockchain. De fet, en el si del mateix club hi ha veus en aquests moments que resen perquè cap soci crític amb l'actual gestió impugni la palanca per no cenyir-se al que l'assemblea va aprovar.

Sigui com sigui, a través un nou gir purament laportià, el Barça ha aconseguit tancar un acord amb un empresari de confiança i ha enviat tota la paperassa a Madrid perquè la Lliga la pugui revisar i validar abans del primer partit oficial, que és aquest dissabte al Camp Nou contra el Rayo Vallecano (21 h). Però aquesta quarta palanca no ha permès el registre complet. Sergi Roberto, Dembélé, Lewandowski, Raphinha, Kessie i Christensen sí que són seleccionables per a l'estrena oficial. En canvi, Kounde de moment ha d'esperar. El club ha sigut capaç d'elevar el sostre salarial, però per fer més altes necessita alliberar fitxes amb sortides o rebaixes de sou. En aquest sentit, l'àrea esportiva calculava poder anunciar una adequació contractual d'un dels capitans, Gerard Piqué, a temps per a l'inici de Lliga. Però la negociació, segons va avançar Relevo i va poder confirmar l'ARA, s'ha desaccelerat. "No és fàcil quadrar tota la lletra petita i hem de seguir parlant", diuen des dels despatxos del Camp Nou.

Amb el central, que té pautats 52 milions d'euros bruts a percebre aquest curs entre sou i diferiments, el pacte ha de ser a la baixa i amb una renúncia de diners, mentre que amb Sergio Busquets el que s'ha estudiat amb els seus assessors és una proposta per diferir quantitats a partir d'una renovació per un o dos anys amb clàusula d'escapament al final de cada exercici per marxar als Estats Units. De les dues vies, la més avançada és la de Piqué, que perdrà protagonisme en els plans de Xavi Hernández després de l'arribada de Kounde i Christensen. Amb Busquets és "molt complicat", diuen des del seu entorn, que es pugui arribar a un acord a curt termini. Per tant, altre cop el defensa català centra les mirades per ajudar a inscriure jugadors. El curs passat el seu gest salarial va servir el registre de Memphis i Eric Garcia. Enguany té a mà un altre motiu per guanyar-se l'ovació de la gent.

El precedent de l'aval

No és la primera vegada que Jaume Roures rescata el Barça i Laporta sobre la botzina amb Orpheus Media. De fet, la presa de possessió de l'actual president va necessitar l'impuls econòmic d'aquesta societat per evitar que es repetís l'escenari electoral al club blaugrana. Van ser 30 milions els que Roures va contraavalar perquè la directiva arribés a la xifra que s'ajustava a la normativa. La resta del pastís la va assumir en gran part José Elías a través d'Audax Renovables, la seva empresa d'energia. Aquest moviment va suposar l'entrada al govern d'Eduard Romeu en qualitat de vicepresident econòmic. Va agafar el relleu de Jaume Giró, que va caure de la junta de Laporta abans de la presa de poder per profundes discrepàncies.

stats