Barça
Esports Barça 11/01/2023

Plega el directiu responsable de l'Espai Barça després de l'adjudicació de les obres del Camp Nou

El constructor Jordi Llauradó fa un pas al costat però no abandona la junta blaugrana

2 min
Jordi Llauradó, durant la campanya de Laporta de fa dos anys.

BarcelonaSegons ha avançat La Vanguardia i ha pogut confirmar l'ARA, el responsable de l'Espai Barça dins de la junta directiva blaugrana, Jordi Llauradó, abandonarà aquesta funció just després de l'adjudicació de les obres a la constructora turca Limak. Llauradó, fill de Jaume Llauradó, exvicepresident amb Joan Gaspart i excandidat a la presidència, i membre fundacional de la candidatura de Joan Laporta a les últimes eleccions, continuarà de moment a la cúpula barcelonista, concretament encarregat de tasques relacionades amb la Fundació. De fet, fa unes setmanes va presentar un llibre en aquest marc i també en el de la creació d'una editorial del Barça.

"A petició pròpia, Llauradó ha demanat al president un canvi de funcions a la junta directiva. Fins ara era el directiu responsable de l’Espai Barça, tasca que ha sol·licitat deixar d’exercir per poder dedicar més temps als seus compromisos empresarials", ha difós el Barça mitjançant un comunicat hores després que saltés la notícia.

Tot i que l'argument oficial de la decisió de Llauradó es basa en motius laborals (és fundador de la constructora MET, entre altres negocis), el procés de licitació de les obres de la reforma del Camp Nou també hi ha tingut pes. El fins ara responsable de l'Espai Barça, amb dècades d'experiència en el sector, era partidari que la reforma integral del Camp Nou anés a càrrec d'una de les dues propostes espanyoles que hi havia a sobre de la taula: d'una banda, l'aliança formada per Ferrovial i Acciona, i, de l'altra, FCC. Vinci, el gegant francès de la construcció, es va retirar del concurs a última hora. Amb tot, i segons va explicar dilluns la vicepresidenta institucional i portaveu de l'entitat, Maria Elena Fort, el directiu es va abstenir de votar "per ètica professional i per evitar suspicàcies". La veu sí que la va fer servir, però el resultat del tender no ha acabat de correspondre amb el seu criteri.

Moltes coses per fer més enllà de l'adjudicació

Si no hi ha novetats en els pròxims dies, Llauradó seguirà a la directiva, que no ha patit cap dimissió des de la de Jaume Giró, que va caure de la junta després dels comicis i abans de la presa de possessió. El que sí que haurà de plantejar-se Laporta és si nomena un altre responsable específic de l'Espai Barça, que, malgrat l'anunci de la constructora que s'encarregarà de construir el nou Camp Nou, encara ha de viure capítols crucials per a la seva consecució: la signatura del finançament amb Goldman Sachs i JP Morgan per un valor màxim de 1.500 milions d'euros i la concessió de la llicència d'obres definitiva per part de l'Ajuntament de Barcelona. Fins ara l'únic que s'ha fet a l'estadi és enderrocar parcialment la tercera graderia del gol sud durant l'aturada recent amb motiu del Mundial de Qatar. Aquest fet provoca que el recinte blaugrana perdi quasi 4.000 butaques d'aforament fins a finals de temporada, quan el primer equip de futbol haurà d'anar a Montjuïc per jugar els seus partits oficials.

stats