Barça

El serial Griezmann-Barça no s'ha acabat

Les dues suplències seguides del francès aixequen suspicàcies al club blaugrana, ja que condicionen l'opció de compra acordada

3 min
Antoine Griezmann, suplent en les dues primeres jornades de Lliga

BarcelonaGairebé fa un any que, sobre la botzina, en els darrers minuts abans del tancament del mercat de fitxatges, Antoine Griezmann sortia del Barça en una operació a tres bandes. El francès tornava a l'Atlètic de Madrid, Saúl Ñígüez se n'anava al Chelsea i Luuk de Jong arribava a Barcelona procedent del Sevilla, tots tres en qualitat de cedits. D'aquesta manera, el Barça –ja presidit per Joan Laporta i sota la direcció esportiva de Mateu Alemany– es desprenia del darrer fitxatge milionari de l'etapa de Josep Maria Bartomeu i aconseguia alliberar massa salarial, debilitant, això sí, una plantilla que ja s'havia quedat sense Leo Messi.

Malgrat que Ronald Koeman, que iniciava una turbulenta segona temporada com a tècnic blaugrana, comptava esportivament amb el davanter francès, la prioritat a la cúpula esportiva era –i segueix sent– acabar amb una dotzena de contractes fora de mercat heretats del mandat de Bartomeu. Ara, amb els casos resolts com el traspàs de Philippe Coutinho a l'Aston Villa i la renovació a la baixa de Sergi Roberto, la situació de Griezmann es va abordar amb una cessió per dues temporades al conjunt matalasser, el destí que més seduïa el futbolista quan se li va comunicar que hauria d'abandonar la plantilla del Barça per qüestions econòmiques.

La insistència de Diego Pablo Simeone, l'entrenador amb el qual l'ex de la Reial Societat es va convertir en una icona a l'Atlètic de Madrid, va acabar de convèncer el francès, que no tenia intenció de deixar de competir a la Lliga espanyola. Per poder recalar al conjunt madrileny, el futbolista va haver d'acceptar reduir els generosos emoluments que percebia al Barça i, així, poder desbloquejar la seva sortida de l'entitat blaugrana.

L'acord entre els dos clubs inclou una cessió per dos anys que, al finalitzar aquest curs, s'hauria de resoldre amb la compra, a canvi de 40 milions (el Barça va pagar per ell més de 120 milions l'estiu del 2019), per part de l'Atlètic. Però perquè aquesta clàusula sigui efectiva, el francès ha disputar, com a mínim, el 50% dels partits en què estigui disponible. Computa com a partit jugat si acumula 45 minuts o més. Un percentatge que el curs passat va superar amb notorietat (80%). De fet, va ser titular en fins a una trentena de partits.

Aquesta temporada, però, en els dos primers partits oficials del conjunt matalasser, el francès ha sortit des de la banqueta, i ha entrat, en tots dos enfrontaments, superada l'hora de joc. Això ha generat recel a la cúpula esportiva blaugrana, que si bé consideren que la carpeta amb Antoine Griezmann no és un problema que afecti a curt termini un tancament de mercat en què la principal urgència segueix sent inscriure Jules Kounde i reforçar el lateral dret, sí que pot ser un maldecap més endavant. Cal recordar que el davanter francès segueix sent un futbolista en propietat del Barça, amb un contracte econòmicament progressiu i amb bonificacions fins al 2024.

Mentrestant, el jugador es manté aliè a tot el que envolta la seva situació contractual, que considera que és una qüestió que correspon més a una entesa entre els dos clubs, i no té intenció de trencar la seva discreció. Malgrat les dues suplències consecutives, considera que la confiança que Diego Pablo Simeone ha dipositat en ell es manté intacta i està concentrat en demostrar el seu talent damunt el terreny de joc.

El club segueix treballant en les sortides

Amb tot, el serial Griezmann-Barça no està acabat. Aquesta temporada serà decisiva per delimitar el futur del futbolista, però al club blaugrana en cap cas es preveu un retorn el curs vinent mantenint les condicions contractuals que va firmar durant la presidència de Josep Maria Bartomeu. A curt termini, la cúpula executiva blaugrana segueix treballant per tancar la sortida de Pierre-Emerick Aubameyang al Chelsea i de Memphis Depay al Juventus. Mentre que la primera avança, tot i que no es resoldrà encara aquest dilluns, la segona està en stand by a falta d'un acord econòmic entre el davanter neerlandès i el club torinès. Tal com ja va publicar l'ARA, sense la sortida de tots dos difícilment el Barça podrà inscriure Jules Kounde.

stats