Atletisme
Esports 18/11/2014

Barcelona sabrà aquest migdia si acull els Mundials d'Atletisme 2019

La capital catalana competeix amb Eugene (els Estats Units) i Doha (Qatar). La candidatura barcelonina exposa les seves argumentacions a les 10 del matí

àlex Gozalbo
1 min
Els atletes van donar suport a la candidatura de Barcelona

BarcelonaL'Associació Internacional de Federacions d'Atletisme (IAAF) anunciarà aquest dimarts al migdia (12 hores) la seu per acollir els Mundials d'Atletisme 2019. Barcelona competeix amb Eugene (els Estats Units) i Doha (Qatar).

Les tres ciutats candidates tornaran a exposar a la seu que la IAAF té a Montecarlo les seves argumentacions. Eugene, en primer lloc (9 hores); Barcelona, en segon (10 hores), i Doha, per últim (11 hores), faran la seva exposició. La capacitat organitzativa i el llegat dels Jocs Olímpics del 1992 són dos dels punts forts de la proposta de la capital catalana, que presenta el millor programa tècnic. Els ponents de Barcelona seran José María Odriozola, Berta Castells, Noel del Cerro, Maite Fandos, Josep Miquel Piqué, Ivan Tibau, Miguel Cardenal i Xavier Trias.

"Estem davant una candidatura de consens, tant pel que fa als estaments polítics com pel propi sector, representat pels atletes i les institucions esportives", recorda Maite Fandos, la tinenta d'Esports de Barcelona.

Entre els atletes en actiu que han exhibit el seu suport a la candidatura de Barcelona hi ha Àngel Mullera, Jesús Ángel García Bragado o Carles Castillejo. A més, el projecte té el vist-i-plau d'esportistes ja retirats com Reyes Estévez, Javier Moracho o Domingo Catalán.

Un total de 27 membres de la IAAF tenen dret a vot. Serà escollida la ciutat que obtingui la majoria absoluta dels vots. Si en primera ronda cap candidatura obté aquest requisit, s'eliminarà la ciutat menys votada i es realitzarà una segona votació.

La IAAF ha organitzat una roda de premsa a les 12.30 hores amb Lamine Diack, Essar Gabriel, Nick Davies i tres representants de la ciutat escollida.

stats