EUROLLIGA
Esports Bàsquet 14/11/2014

El Barça no falla contra el Panathinaikòs, amb l'ajuda del Palau (78-69)

Els de Xavi Pascual sumen la cinquena victòria i es mantenen invictes a l'Eurolliga en un partit molt tens

BarcelonaCinc partits, cinc victòries. La màquina del Barça a l'Eurolliga segueix ben engreixada i aquest divendres ha aconseguit derrotar el Panathinaikòs de Dusko Ivanovic (78-69). Els de Xavi Pascual, en un partit tens i en que han anat de menys a més, s'han aprofitat de la manca d'encert grega per donar un cop d'autoritat a la competició europea. Tomic (amb 16 punts) i Lampe, Oleson i Navarro (amb 12 cadascun) s'han repartit els punts al Palau Blaugrana.

El partit ha començat molt igualat, amb un Panathinaikòs molt intens en defensa i incisiu en atac. La jugada preferida dels de Dusko Ivanovic ha sortit bé i els bloquejos de Batista han permès que els grecs arribessin amb certa facilitat sota la cistella o que Fotsis tingué opcions de tres. Al principi, però, sense gaire encert en el llançament exterior.

El Barça ha fet el seu partit, anant de menys a més. Al principi li ha costat aconseguir cistelles fàcils i ha hagut de recórrer al llançament de tres bastant sovint. Després, amb el pas dels minuts, la mobilitat d'Abrines ha començat a desencallar la defensa ordenada d'Ivanovic. Això i els punts de Tomic o l'encert d'Oleson en els triples, han permès que els blaugranes ampliessin diferències abans del descans.

Si el primer quart ha acabat amb 18 punts per a cadascú, els de Xavi Pascual han començat a sentenciar el partit al següent parcial, amb 29 punts a favor i 20 en contra. El Panathinaikòs no se sentia còmode en els atacs llargs i, malgrat caçar alguns rebots ofensius prop de la cistella, ha acabat marxant al descans amb un marcador en contra de 47-38.

El tercer quart ha estat lleugerament diferent, pel què fa al joc. El conjunt grec ha sortit amb més dinamisme i ha pogut aconseguir cistelles assequibles gràcies a recuperacions i contraatacs ràpids. El Barça no ha estat tant fi en el joc interior, tot i que ha mantingut la diferència a l'electrònic amb un molt bon encert des del triple. L'efectivitat dels de Xavi Pascual contrastava amb la falta d'encert del Panathinaikòs, que al tercer quart només duia un encert de catorze intents, a anys llum del 45% habitual.

Però el partit no acabava d'estar tancat, ja que al tercer quart el marcador reflectia un 64-56 força amenaçador, i s'ha complicat encara més pels errors individuals del Barça, amb pilotes perdudes per precipitació i l'eliminació d'Abrines per dues tècniques consecutives (protestar a l'àrbitre i aplaudir-lo després, en no acceptar la seva decisió).

El Barça, però, s'ha sobreposat a aquest moment crític. El Palau s'ha encès i ha esperonat l'equip. La defensa ha estat més dura i la pressió ha ajudat a assegurar el resultat. En els darrers quatre minuts, el Panathinaikos gairebé no ha disposat d'accions sota la cistella i ha continuat negat en els triple. Els blaugranes n'han tingut prou anotant en les accions clares (tot i que també han tingut un percentatge d'encert força discret en el darrer període) per aconseguir la cinquena victòria de la fase regular de l'Eurolliga.