Bàsquet
Esports Bàsquet 18/09/2011

El Lleida supera el Girona i es proclama campió de la Lliga Catalana LEB (70-65)

El conjunt que dirigeix Joaquín Prado -que exerceix de primer entrenador per l'absència de Ricard Casas, amb Espanya- s'ha imposat al Girona gràcies a les millors decisions preses en atac en el darrer quart

David R. Jover
Detrick intentant la cistella

BarcelonaEl Lleida Basket disputarà, contra el FC Barcelona Regal, la semifinal de la Lliga Catalana ACB després de proclamar-se campió de la Lliga Catalana LEB aquest migdia. Els del Segrià han superat el Girona FC per 70-65 en un matx molt igualat i que s'ha decidit en els dos últims minuts.

Els de Joaquín Prado han anat de menys a més i, tot i que han arribat a perdre per vuit punts (41-49 al 25 de partit), han fet una gran remuntada amb un parcial d'11-0 que ha capgirat el marcador (52-49) gràcies al recent incorporat Jason Detrick (MVP amb 19 punts). Al final del tercer quart el Lleida superava el Girona de Zan Tabak per dos punts, 54-52.

En els darrers deu minuts el Lleida ha sabut trobar millors opcions en atac i això ha fet que guanyés el partit. El Girona també ho ha intentat, però les errades des de més enllà de 6'75 han estat una llosa per a un equip que ha tingut en l'incombustible Darryl Middleton (45 anys) el seu millor home.

Així doncs, el Lleida Basket, que ja podrà disposar de Ricard Casas -ara amb la selecció espanyola- jugarà el proper diumenge a Manresa la primera semifinal de la Lliga Catalana ACB contra el Barça Regal. L'altra enfrontarà DKV Joventut i Assignia Manresa.

Ensurt final

Quan els jugadors del Girona FC han tornat als vestidors s'han trobat amb una sorpresa. Diversos d'ells han trobat a faltar telèfons mòbils i les carteres, segons han informat fonts properes als jugadors. Sens dubte, la pitjor manera d'acabar el dia.