Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 30/04/2023

Aplaudir l'agressor per tacar més de 90 anys d'història: l'Instant Replay de l'ARA

Després de protagonitzar una agressió que ha fet la volta al món, l'afició del Madrid aplaudeix Guerschon Yabusele

2 min
Guerschon Yabusele

BarcelonaEl Reial Madrid va esquitxar els més de 90 anys d'història de la seva secció de bàsquet col·locant Guerschon Yabusele com a titular contra el Casademont Saragossa. Després de protagonitzar una agressió que ha fet la volta al món, el jugador no va rebre cap sanció esportiva del seu club. Els aficionats de l'equip blanc van completar l'esperpent aplaudint-lo durant la presentació al WiZink Center. Posar-se del costat de l’agressor, com ja va passar amb Fede Valverde al Santiago Bernabéu, mai és una bona idea.

El Barça, sense desgast a Kaunas

El Barça va aprofitar la seva punteria exterior per no badar a la pista del Betis. Els visitants van anotar 14 dels 33 triples que van intentar, la meitat en un primer quart excepcional. Sarunas Jasikevicius va fer moltes rotacions per evitar que els jugadors que acumulen més minuts tinguessin un desgast excessiu abans de viatjar a Kaunas, on l’equip blaugrana disposarà de dues oportunitats per tancar la seva classificació per a la final four. El conjunt sevillà va anar de menys a més, però no va tenir opcions de recuperar un desavantatge de fins a 21 punts.

Manresa i Girona, més culers que mai

La victòria del Barça contra el Betis tranquil·litza una mica el Baxi Manresa i el Bàsquet Girona. Els dos equips catalans que lluiten per evitar les posicions de descens no van poder aconseguir el triomf a les pistes del Surne Bilbao Basket i del Gran Canària. El Betis i el Coviran Granada, per tant, són els conjunts que tenen més números per acompanyar el Carplus Fuenlabrada a la LEB Or. El marge és cada vegada més petit i les últimes quatre jornades de la temporada regular acabaran de dictar sentència.

Setmana amarga per a la Penya

Setmana dura per al Joventut Badalona. Després de quedar eliminat dimecres a l’Eurocup, la Penya va perdre ahir a la pista de l’Unicaja un duel directe en la lluita per la cinquena posició de la Lliga Endesa. L’esforç titànic d’Ante Tomic no va tenir recompensa a Màlaga. El jugador de 36 anys va anotar 26 punts en 23:29 minuts. “L’Unicaja ha jugat amb més energia que nosaltres. L’única bona notícia és que en el pitjor moment no hem abaixat els braços i hem intentat competir”, va opinar Carles Duran, entrenador del conjunt badaloní.

stats