Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 30/04/2022

"Quan vaig arribar a la Penya amb cinc anys només pensava en passar-m’ho bé"

Joel Parra lidera l'ambició d'un Joventut de Badalona que no vol arronsar-se contra el Madrid

3 min
Joel Parra, envoltat de nens i nenes del planter del Joventut

BadalonaUn Joventut de Badalona amb ganes de consolidar la seva tercera posició visita aquest diumenge la pista del Reial Madrid (18.30 h, #Vamos). “La gent deia que el Madrid venia d’un mal mes, i ha fet una sèrie brutal a l’Eurolliga eliminant un gran equip com el Maccabi. Hem d’estar preparats perquè ells sortiran a totes perquè ens estem jugant la segona posició. Hem d’anar a Madrid a competir i a intentar emportar-nos la victòria”, diu Joel Parra, que aquesta setmana va ser guardonat com el millor jove de la Lliga Endesa.

“Estic molt content, molt orgullós i molt agraït als meus companys, al cos tècnic, al club, que va apostar per mi, a la meva família i a tots els entrenadors que formen part del bàsquet base. Quan vaig arribar a la Penya amb cinc anys només pensava en jugar i passar-m’ho bé, en gaudir amb els companys. És possible que tot hagi vingut molt ràpidament, però estic molt content i orgullós de rebre el premi al club que m’ha vist créixer com a jugador i com a persona”, assegura l'aler de l'equip verd-i-negre. La temporada de Joel Parra està sent molt bona i, a més, ha connectat molt bé amb una afició que el té com a un dels seus grans referents. "És una cosa que no m’esperava. Jo soc així dins i fora la pista, i que a la gent li agradi veure’m jugar em fa estar encara més orgullós", reconeix.

“L’equip està bé sabent de la dificultat que té anar a camp del Madrid. Hi anirem amb l’ambició de ser el millor equip possible davant el repte que tenim. És important seguir sumant victòries, i és veritat que estem al tram final i ja classificats pel play-off, així que espero que l’equip jugui intentant ser el millor Joventut possible i donar el màxim”, argumenta Carles Duran. L'entrenador tindrà la baixa de Vladimir Brodzianksy. El Reial Madrid s’ha retrobat amb el seu millor joc i ja està classificat per disputar la final four de l'Eurolliga. "Per guanyar al camp del Madrid has de fer moltes coses bé. És un equip amb molt ritme de joc, un equip gran que domina a través del rebot i que pot castigar-nos des de la línia de tres punts. Haurem de defensar molt bé l’1x1, estar bé en el rebot i sobretot jugar molt bé a bàsquet. Hem de ser la millor Penya per guanyar a camp d’un rival que ve de classificar-se per a la final four de l’Eurolliga i que jugarà amb molt bona empenta”, diu l'entrenador de la Penya.

Nico Laprovittola.

El Barça, per la seva banda, rep l'Hereda San Pablo Burgos amb ganes d'oblidar com més aviat millor el mal partit de divendres a Munic. El club commemorarà els 50 anys del Palau Blaugrana i ha preparat una sèrie d’actes molt especials per celebrar aquesta efemèride. Les portes del pavelló s'obriran a les 11 hores per donar temps a tots els aficionats de poder seure a la seva localitat a partir de les 12 hores, moment en el qual començaran els actes de celebració.

Sobre el parquet del Palau, es projectarà un mapping espectacular per repassar la història del bàsquet blaugrana. Posteriorment, la presentació de l’equip inclourà efectes especials mai vistos fins ara al Palau Blaugrana. Al descans del partit es farà un homenatge a diferents llegendes del Barça, visualment acompanyat per imatges en el mapping projectat. Mentrestant, també apareixeran els noms tots els jugadors de bàsquet que han passat pel Palau durant aquests 50 anys.

Joe Thomasson.

Esforç sense premi del Baxi Manresa (94-83)

Un Baxi Manresa encara sense bases ha perdut a la pista del Lenovo Tenerife (94-83) i ja acumula tres derrotes consecutives a la Lliga Endesa. Tot i les baixes, l'equip bagenc ha competit molt bé en una de les pistes més difícils. Chima Moneke ha sumat 25 punts, 12 rebots i 4 assistències.

stats