NBA
Esports Bàsquet 10/11/2015

Gegants en perill d'extinció: l'aposta dels Memphis Grizzlies no agafa volada

L'equip de Marc Gasol ha perdut cinc dels primers vuit partits de la temporada

àlex Gozalbo
2 min
David Joerger / EFE

Barcelona"She's the only one who'd phone me here from Memphis, Tennessee". La frase de la cançó de Chuck Berry s'ha convertit en un himne per als jugadors de la NBA que han de viatjar a Memphis, on hi ha poques coses a fer a banda de veure competir els Grizzlies. La franquícia és un dels pocs motius d'orgull de l'estat, però aquesta temporada les coses no han començat gaire bé. L'equip ha perdut cinc dels vuit primers partits, tres d'ells per 19 punts o més.

Robert Pera, el propietari de la franquícia, comença a tenir dubtes amb la feina de David Joerger, i el nom de Tom Thibodeau sona amb força per ocupar la banqueta d'un equip que sembla haver tocat sostre. Les incorporacions de Brandan Wright i Matt Barnes no han aconseguit millorar les prestacions d'un conjunt que sembla lluitar a contracorrent.

Els últims quatre campions de la NBA han apostat per l''small ball', una tendència que cada vegada s'accentua més. Els Golden State Warriors, per exemple, van aconseguir l'últim anell competint sense jugadors interiors i apartant de la rotació Andrew Bogut, el pivot que havia començat com a titular 65 partits durant la temporada.

Els Warriors, uns campions reinventats a cop de ‘whatsapp’Els Memphis Grizzlies, en canvi, viuen aliens a aquesta moda i segueixen confiant en Marc Gasol, que l'estiu passat va signar un contracte de 110 milions de dòlars, i Zach Randolph. El problema és que l'equip ha anat envellint i la seva defensa ja no és el que era. Contra els Cleveland Cavaliers van perdre per 30 punts de diferència. Contra els Golden State Warriors, per 50. La derrota va ser tan dura que els Clippers van fer-ne sorna uns dies després.

Tuit dels Clippers

L'equip de Memphis ha passat de completar la temporada regular amb el quart millor registre de la Conferència Oest a ocupar la penúltima posició de la divisió Southwest de la NBA. Tan sols els New Orleans Pelicans (0-6) han començat pitjor.

El joc ofensiu dels Memphis Grizzlies, que gravita a l'entorn de Mike Conley, Marc Gasol i Zach Randolph, és cada vegada més previsible. En una època en què els rivals han accentuat la seva aposta pels tirs de tres punts, l'equip de David Joerger fa un ús deficient dels llançaments exteriors. Tan sols els Minnesota Timberwolves i els Brooklyn Nets ho fan pitjor.

Les possibilitats d'èxit dels Memphis Grizzlies passen per completar una bona temporada regular i arribar al 'play-off' amb el factor pista a favor. Per fer-ho necessiten ser més previsibles en defensa i menys en atac, dues premisses que no s'han vist en els primers partits d'una temporada que tot just comença.

stats