Bàsquet - Champions League
Esports Bàsquet 06/05/2022

Europa s'enamora de l'optimisme del Baxi Manresa (55-63)

L'equip bagenc jugarà la primera final continental de la seva història

3 min
Joe Thomasson

ManresaLa primera participació del Baxi Manresa en les semifinals d'una competició europea va acabar amb victòria. L'equip bagenc va superar la difícil prova de l'MHP Riesen Ludwigsburg (55-63) i aquest diumenge jugarà la final de la Basketball Champions League contra el Lenovo Tenerife.

Yankuba Sima (15 punts) i Chima Moneke (13 punts i 13 rebots) van ser els millors jugadors d'una semifinal molt espessa. "Ha sigut un partit molt dur", va analitzar Pedro Martínez. L'entrenador va recuperar Dani Pérez i Sylvain Francisco. Tot i notar la inactivitat de les últimes setmanes, els dos bases van permetre que el Baxi Manresa recuperés bona part de l'equilibri perdut durant uns últims partits marcats per la seva absència.

L'afició manresana va estar a l'altura del moment històric del club. Uns 3.000 aficionats van generar una gran animació al Bilbao Arena. Els seguidors catalans es van deixar la veu per crear un ambient el més semblant possible al Nou Congost en una nit plena d'adversitats.

El primer quart va tenir un nivell físic molt elevat. El Baxi Manresa les va passar magres durant uns primers cinc minuts en què va patir per anotar punts. El conjunt català va aprofitar l'aportació dels seus jugadors interiors per agafar ritme i començar a oferir les seves cistelles habituals (17-20). El rival, un equip molt atípic que juga sense respectar gaire les posicions clàssiques del bàsquet, va incomodar molt el full de ruta bagenc.

Sense encert en el tir de tres punts (1/9) i amb dificultats per realitzar accions de transició, el Baxi Manresa va passar un segon quart molt incòmode contra un MHP Riesen Ludwigsburg que va saber treure petroli de la mobilitat de Justin Simon. L'equip català tan sols va poder anotar 10 punts en 8 minuts que es van fer molt llargs (34-30). El partit va arribar al descans amb el marcador empatat (35-35).

El tercer quart del Baxi Manresa va ser més esperançador. Tot i carregar-se de faltes personals, l'equip bagenc va saber aprofitar els punts del gironí Yankuba Sima per construir-se una diferència de 8 punts (47-55) contra un rival que va anar empitjorant els seus percentatges d'encert. El conjunt bagenc va saber adaptar-se a les dificultats del partit. La renda va créixer fins als nou punts a l'inici de l'últim període (51-60), quan el rival alemany es va sentir clarament contra les cordes.

Els dos equips van cometre moltes errades en un tram final ple de nervis. Un triple de Joe Thomasson i un grapat de bones defenses el Baxi Manresa van certificar l'històric triomf de l'equip català.

Pedro Martínez.

En l'altra semifinal, el base brasiler Marcelinho Huertas va guiar el Lenovo Tenerife a la tercera final de la Basketball Champions League amb una actuació esplèndida que va ser vital perquè el seu equip superés, per 71-78, un combatiu Hapoel U-NET Holon israelià. "Sabíem que el rebot no era una de les seves virtuts, però hem agafat moltes captures perquè hem fallat molt. Estem contents perquè és una cosa que habitualment ens penalitza", va analitzar Txus Vidorreta, entrenador basc del Lenovo Tenerife.

Torna Cory Higgins

El Barça visita aquest dissabte (20.45 h, #Vamos) el Río Breogán amb l'objectiu de certificar, a dues jornades del final, la primera posició de la temporada regular de la Lliga Endesa. Sarunas Jasikevicius tindrà les baixes de Dante Exum, amb una distensió a l’adductor de la cuixa esquerra, i Nikola Mirotic, a qui ha donat descans, però recupera Cory Higgins.

El club blaugrana va anunciar importants descomptes per als socis, penyistes i aficionats que vulguin acompanyar el Barça a la final four de Belgrad. Amb l’objectiu de propiciar que la presència de l’afició blaugrana sigui tan nombrosa com sigui possible, l'entitat culer va fer un important esforç econòmic per rebaixar els preus establerts inicialment en les diferents ofertes de desplaçament a la capital sèrbia.

stats