NBA
Esports 05/08/2014

Becky Hammon, de traïdora a entrenadora ajudant dels San Antonio Spurs

La jugadora, que actualment està disputant la seva 16a campanya a la WNBA, farà història i formarà part del cos tècnic del vigent campió de la NBA

àlex Gozalbo
2 min
Becky Hammon, a la dreta / SPURS

BarcelonaEls San Antonio Spurs han anunciat aquest dimarts que Becky Hammon serà entrenadora ajudant la pròxima temporada. La jugadora, que actualment està disputant la seva 16a campanya a la WNBA, formarà part del cos tècnic del vigent campió de la NBA. És la segona dona que ho aconsegueix ja que Lisa Boyer va col·laborar amb els Cavs la campanya 2001-02.

"Tinc confiança en el seu coneixement del joc, en la seva ètica de treball i en la seva capacitat de comunicació", assegura Gregg Popovich.

"La incorporació de Becky Hammon al cos tècnic dels Spurs es una decisió que diu molt de Gregg Popovich. És una lliçó i un pas endavant", diu a l'ARA Carme Lluveras, que aquest estiu ha col·laborat amb les Atlanta Dream. "Estic molt feliç, és un dia històric. Tinc molt clar que aprofitarà l'ocasió i no decebrà", afegeix. "El talent i el lideratge són el seu valor diferencial i han format part sempre de la seva essència competitiva", conclou la catalana, que va ser la responsable del fitxatge de Becky Hammon pel Ciudad Ros Casares València. La base també va jugar al Rivas Ecópolis.

Becky Hammon es retirarà aquest estiu, quan les San Antonio Silver Stars acabin la temporada. L'equip ocupa la quarta posició a la Conferència Oest. La jugadora de 37 anys té una mitjana de 8,6 punts i 4,2 assistències.

Cap altra jugadora del bàsquet femení ha cuidat més la seva imatge fora de les pistes que Becky Hammon, l'esportista preferida per aficionats i periodistes. Els Estats Units es van enamorar d'aquesta base nascuda l'any 1977. Per això, quan l'any 2008 va anunciar que disputaria els Jocs Olímpics de Londres amb Rússia l'impacte va ser enorme. La jugadora, que no va ser convocada per la selecció del seu país, no va dubtar i va buscar altres camins per no perdre's el gran esdeveniment esportiu que es disputa cada quatre anys.

"Traïdora" va ser l'adjectiu més suau que Becky Hammon va sentir. La revista 'ESPN' li va dedicar un article ("Why Becky Hammon isn't a traitor") per intentar explicar els motius de la seva decisió i ajudar a entendre la seva situació, però no va ser senzill.

stats