Bàsquet - Copa del Rei

Deu minuts que apareixeran als llibres d'història disparen l'eufòria culer

El Barça de Roger Grimau arriba a la final de la Copa del Rei amb l'ambició de posar a prova el Madrid

Nikola Kalinic, en acció
  • Barça: Satoransky (11), Laprovittola (7), Kalinic (2), Parker (5), Vesely (8) -cinc inicial-; Da Silva (8), Brizuela (13), Hernangómez (15), Abrines (10), Jokubaitis (10), Parra (10) i Nnaji (9). Entrenador: Roger Grimau.
  • Lenovo Tenerife: Fitipaldo (5), Guy (12), Cook (7), Doornekamp, Shermadini (9) -cinc inicial-, Fernández (3), Huertas (15), Salin (7), Diop (2), Sastre i Abromaitis (16). Entrenador: Txus Vidorreta.
  • Resultats parcials: 14-16 / 40-8 / 24-24 /30-28.
  • Àrbitres: Juan Carlos García González, Emilio Pérez Pizarro i Alfonso Olivares.
  • Eliminats: Cap.
  • Pavelló: Martín Carpena.

Gairebé vuit mesos després d'arribar al càrrec, Roger Grimau viurà aquest diumenge (18.30 h, Movistar) la seva primera prova de foc a la banqueta. Després dels dubtes de l'equip de futbol, el Barça de bàsquet va animar la tarda dels aficionats culers utilitzant un segon quart antològic per desfigurar un Lenovo Tenerife amb més talent que energia i assegurar-se la seva presència a la gran final de la Copa del Rei (108-76). El rival del conjunt blaugrana serà el Reial Madrid.

El 40-8 del segon quart, tot un rècord de la competició, va deixar vista per a sentència la semifinal quan encara quedaven 20 minuts per jugar. Mai un equip havia anotat tants punts en un únic període de la Copa del Rei. Grimau, que va tornar a descartar Oriol Paulí i Michael Caicedo, va imposar el seu pla de partit defensiu contra un adversari massa desgastat per l'esforç de divendres contra l'Unicaja.

Conscient de la importància d'entrar bé en el partit, el Barça va obrir la semifinal amb molta concentració. Un parcial inicial de 7-0 va reforçar la seguretat d'un equip blaugrana sabedor de la dificultat del repte. La irrupció de Marcelinho Huertas, que té 40 anys però juga millor que quan en tenia 20, va millorar les prestacions ofensives d'un Lenovo Tenerife que no desprenia males vibracions (14-16).

Tomás Satoransky

El Barça es va aferrar als punts de Willy Hernangómez per recuperar la iniciativa en el joc. El Lenovo Tenerife va estar més de tres minuts sense anotar contra un equip blaugrana que va saber accelerar el ritme i es va apuntar un parcial d'11-0 (25-16). L'accelerada va ser letal. Tomás Satoransky va localitzar els punts febles del rival i la diferència del conjunt blaugrana, que va trobar molts tirs còmodes, es va disparar fins als 32 punts (54-22). La punteria exterior del conjunt culer va fer miques el marcador en deu minuts memorables. Set triples de nou intents en un segon quart demolidor que passarà a la història de la competició (54-24).

La segona part va ser molt complicada de gestionar per als dos equips. Per al Barça va ser difícil no relaxar-se. Per al Lenovo Tenerife, no caure en la desmotivació. La diferència blaugrana es va mantenir estable durant un tercer quart de tràmit (78-48). L'últim període va ser cruel amb l'equip canari, que no mereixia una eliminació tan contundent.

Edy Tavares protestant una decisió

L'altre finalista serà el Reial Madrid, que va superar amb molta autoritat el València Basket (95-76). L'equip blanc, que va arribar a tenir un avantatge de 27 punts, va assegurar-se la victòria durant un tercer quart en què va fer fora de la pista el seu rival. Molest amb el criteri arbitral, el conjunt valencià es va anar apagant en una semifinal en què el joc interior va tenir un paper clau.

Les dues faltes personals de Brandon Davies en els primers minuts van condicionar el partit. "No m'agrada parlar de l'arbitratge, però crec que han sigut un factor important. No sé si hauríem guanyat o no, però hi hauríem estat més a prop", va lamentar Àlex Mumbrú, entrenador del València Basket.

Minicopa apassionant

El Barça infantil disputarà aquest diumenge (13 h) la final de la Minicopa Endesa contra el Reial Madrid. L'equip entrenat per Oriol Barrena intentarà acabar amb la ratxa d'un rival blanc que s'ha endut nou dels últims deu títols.