BÀSQUET - EUROLLIGA
Esports Bàsquet 19/05/2019

El CSKA de Moscou imposa un arsenal infinit

L’equip rus acaba amb la creativitat ofensiva de l’Anadolu Efes (83-91)

i
àlex Gozalbo
2 min
El CSKA de Moscou amb el trofeu de campions de l’Eurolliga que van aconseguir després de derrotar l’Anadolu Efes a la final.

VitòriaEls diners no donen la felicitat, però hi ajuden. El CSKA de Moscou va imposar el seu arsenal infinit i es va proclamar campió de l’Eurolliga. L’equip rus va desfer-se de l’Anadolu Efes a Vitòria (83-91) i va aconseguir el seu quart títol europeu d’aquest segle. El plantejament defensiu de Dimitris Itoudis va tallar les ales del bàsquet creatiu d’un rival que aquesta temporada ha competit de manera excel·lent. El partit del Fernando Buesa Arena va servir per posar a prova la credibilitat del conjunt turc, un projecte que ha passat de ser últim a disputar la final. Gràcies a Shane Larkin (29 punts), els homes entrenats per Ergin Ataman van ser capaços de recuperar un desavantatge de 14 punts, però no van poder capgirar el marcador completament.

El Reial Madrid va tancar el torneig amb una victòria contra el Fenerbahçe (75-94) que li va permetre aconseguir la tercera plaça. La creativitat de Facu Campazzo, que va repartir 15 assistències, i l’energia de Gustavo Ayón, que va anotar 23 punts en 11 llançaments -sense cap errada-, van impulsar el conjunt entrenat per Pablo Laso. El tècnic haurà d’apagar l’incendi creat per Felipe Reyes, que ahir es va queixar del seu paper. “No entenc res. Marxo d’aquí molt fotut. No he tingut continuïtat. Fa temps que em mereixo una conversa amb Pablo Laso, però aquesta conversa no arriba”, va dir en declaracions a Onda Madrid. La lesió d’Erick Green va provocar que la majoria de protagonistes demanessin la suspensió d’aquest partit que enfronta els perdedors de les semifinals. Els jugadors faran arribar una queixa a través de l’associació de jugadors.

L’Eurolliga incorporarà la temporada vinent el Bayern de Munic i l’ASVEL Villeurbanne -creixerà així fins als 18 equips- i posarà l’accent en el control financer dels conjunts participants. Jordi Bertomeu, president executiu de l’organisme, demana que els clubs tan sols destinin el 65% del seu pressupost a pagar els salaris dels jugadors. El català aspira a un protagonisme més gran en les decisions estratègiques dels especialistes en gestió econòmica.

Cory Higgins i Shane Larkin

Higgins, objectiu culer

El Barça Lassa, que va estar representat a Vitòria per Joan Carles Navarro, Nacho Rodríguez, Juan Llaneza i alguns membres de la comissió esportiva, va utilitzar la final four per assistir a diferents reunions i avançar algunes negociacions, com la de Cory Higgins. L’opinió generalitzada de la majoria de representants que habitualment treballen amb clubs de l’Eurolliga és que el jugador del CSKA de Moscou ja s’ha compromès amb l’equip blaugrana.

stats