Bàsquet - Eurolliga

El Barça no abandonarà la seva 'capsa de mistos' favorita

El club descarta moure els partits de bàsquet al Sant Jordi i seguirà jugant al Palau Blaugrana

2 min
Nico Laprovittola, escorta argentí del Barça

BarcelonaUna enquesta que el Barça va enviar als seus socis i sòcies per conèixer les seves preferències sobre la seu ideal dels partits de bàsquet va engegar un debat. Totes les parts de l'entorn van dir-hi la seva. "En unes condicions de preu similars a les actuals, estaria disposat/da a anar al Palau Sant Jordi (Montjuïc) en alguns partits importants?", va preguntar el club. Els grups d'animació i el vestidor culer es van manifestar ràpidament en contra.

"Estic profundament i absolutament enamorat del Palau Blaugrana. Aquesta és la meva opinió. Ho podríem debatre, però no tinc cap influència i no té més importància", va dir Roger Grimau. "No veig que sigui positiu fer canvis durant la temporada. Estem acostumats al Palau, on el suport de la gent és increïble. El nostre balanç de victòries i derrotes és molt positiu gràcies a l'afició", va afegir Tomás Satoransky.

Animat pel creixement d'aficionats de l'última temporada i mitja i pel retorn de Ricky Rubio, més que un jugador de bàsquet, el Barça va voler estudiar nous escenaris per augmentar els ingressos relacionats amb el ticketing. El nou Palau Blaugrana encara trigarà i, tot i la imaginació dels gestors actuals i les últimes adequacions, el vell pavelló ja està al límit de la seva explotació. "La capsa de mistos mai falla", diu un treballador del club.

Després de copsar el sentiment de la seva massa social, el Barça va fer marxa enrere. "El FC Barcelona ha volgut recollir en els darrers dies l’opinió de socis i sòcies i abonats i abonades al Palau Blaugrana sobre una opció de jugar alguns partits de l’Eurolliga en les següents temporades al Palau Sant Jordi. L’acció del club ha estat únicament orientada a saber què pensen els socis i sòcies de la possibilitat que aparegués l’oportunitat de traslladar alguns partits al Sant Jordi, fet pel qual s’haurien de donar tres condicions de manera positiva: majoritària acceptació per part dels associats en el trasllat, disponibilitat de la instal·lació i que la inversió pugui tenir un retorn acceptable", va puntualitzar.

"Avaluada la informació que transmet el sondeig, el club informa que tots els partits de l’ACB així com de l’Eurolliga en les pròximes temporades se seguiran disputant al Palau Blaugrana, a l’espera de disposar d’un nou Palau, propietat del FC Barcelona, com així està previst", va resumir.

David Escudé, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona.

El somni de la 'final four'

David Escudé va explicar a l'ARA les opcions que el Palau Sant Jordi té d'acollir la fase final de l'Eurolliga. "Des de fa molt de temps estem mirant d’acollir la final four. L’organització de l’Eurolliga ha patit canvis importants. Nosaltres hi estem interessats, sempre que el preu sigui raonable amb el període actual, que és diferent de quan vam començar a parlar. Si tenim el suport d’altres administracions i el preu és raonable, tenim possibilitats. La Generalitat ens ha de donar un cop de mà, però Barcelona no pot pagar més que les altres ciutats. Estem en un mandat en què passaran moltes coses", avança.

stats