Bàsquet - Eurolliga

La punteria d'Abrines exalta el Barça (88-67)

Els blaugranes tancaran la temporada regular com a líders de la classificació

Àlex Abrines

BarcelonaEl Barça va superar el Fenerbahçe (88-67) i, a falta de dues jornades, es va assegurar la primera posició de la temporada regular a l'Eurolliga. L'encert des de la línia de tres punts va ser decisiu per superar un rival desanimat per una ratxa negativa de resultats. Àlex Abrines va anotar 6/7 triples en una nit en què el balear va destrossar la defensa turca amb la seva punteria. La feina de Nikola Mirotic, que va anotar 14 dels seus 18 punts en el primer quart, i Nick Calathes, que va tornar a oferir un clínic d'assistències, també va ser excel·lent.

Sarunas Jasikevicius va tenir les baixes de Rokas Jokubaitis, Cory Higgins, Pierre Oriola i Sertaç Sanli. El tècnic lituà va fer debutar el jove Gael Bonilla i va donar minuts de qualitat a Michael Caicedo. El Fenerbahçe, un rival amb millor plantilla que joc col·lectiu, va jugar sense Nando de Colo, lesionat a Vitòria. Sasha Djordjevic, un entrenador amb passat tant culer com blanc, va ser rebut pel Palau Blaugrana amb indiferència.

El Barça va començar el partit especialment inspirat des de la línia de tres punts. Entre Nikola Mirotic i Àlex Abrines van anotar sis dels set triples que van intentar durant un primer quart en què es van combinar per sumar 23 punts. L'equip blaugrana va construir-se una diferència d'onze punts en el marcador contra un rival que va saber reaccionar. El Fenerbahçe tan sols va poder anotar tres punts en cinc minuts i ben aviat es va veure amb un desavantatge de 13 punts (40-27). El nivell físic del partit va créixer durant un segon quart en què les defenses dels dos equips van apujar la intensitat.

La diferència va créixer a l'inici del tercer període, quan gràcies a la seva punteria el Barça va obrir una escletxa de 22 punts en el marcador (58-36). Incapaç de mantenir el mateix nivell físic que durant la primera meitat, el joc del Fenerbahçe es va anar diluint amb el pas dels minuts contra un rival blaugrana amb ganes d'anar per feina. Farcit de talent, el conjunt turc va tenir bones ratxes ofensives que li van servir per acostar-se en el marcador, però no va ser capaç de mantenir la regularitat al Palau Blaugrana. Una cistella de Rolands Smits va situar la diferència en 28 punts a sis minuts del final (79-51).

Samarreta solidària

El Baxi Manresa disputarà aquest dissabte (20.45 h, Movistar Deportes) el partit contra el MoraBanc Andorra amb una equipació especial que se sortejarà per recaptar diners i destinar-los a ajudar els damnificats de l'atac rus a Ucraïna. La samarreta blanca portarà la paraula pau escrita al fons en diversos idiomes. A més, els aficionats podran comprar butlletes per als sortejos de cadascuna de les samarretes dels jugadors. Tota la recaptació es destinarà a les ONG Fundació Convent de Santa Clara i Creu Roja.

L'equip bagenc va conèixer el seu rival als quarts de final de la Basketball Champions League. El conjunt entrenat per Pedro Martínez es jugarà un lloc a la final four contra l'Unicaja.