El Barça desactiva el Zalgiris i encadena cinc victòries seguides al Palau Blaugrana

Roger Grimau, durant el partit contra el Zalgiris
  • Barça: Satoransky (12), Brizuela (24), Kalinic (8), Parker (18)Vesely (8) -cinc inicial-;Hernangómez (8), Jokubaitis (5), Parra (2), Da Silva (2), Paulí (4), Jakucionis (2) i Sarr. Entrenador: Roger Grimau.
  • Zalgiris: Evans (14), Sumner (15), Ulanovas (7), Smits (5), Birutis (9) -cinc inicial-; Dimsa (2), Manek (10), Hayes (2), Lekavicius (3) i Hollins (6). Entrenador: Andrea Trinchieri.
  • Resultats parcials:  26-12 / 18-25 / 24-20 / 23-16
  • Àrbitres: Carmelo Paternico, Igor Dragojevic i Hugues Thepenier.
  • Eliminat: Cap.
  • Pavelló: Palau Blaugrana. 6.655 espectadors.

Els cinc partits consecutius jugats com a local han dibuixat un somriure a la cara del Barça de Roger Grimau. L'equip blaugrana va utilitzar una victòria contra el Zalgiris (91-73) per apuntalar la seva reacció i quedar-se la segona plaça de la classificació en propietat. El joc del conjunt català encara pateix molta irregularitat, però la seva convicció ha millorat.

"El més important és tenir el cap fred, però el cor calent. Quan es perd, el focus soc jo, però estem treballant molt bé. Quan plouen les hòsties i els insults, un s'ha de mantenir fort i creure-hi més que mai", va analitzar Grimau. L'entrenador, que va tenir les absències de Nico Laprovittola (molèsties musculars), Àlex Abrines (pubàlgia) i James Nnaji (procés víric), va utilitzar una rotació molt curta, de tan sols nou jugadors.

Darío Brizuela, que va protagonitzar el seu millor partit amb la samarreta del Barça, i Jabari Parker, que s'ha convertit en l'heroi de l'afició, van ser els jugadors més destacats. L'escorta basc va sumar 24 punts en menys de 28 minuts. L'aler pivot nord-americà va acabar amb 18 punts i 6 rebots.

Tomás Satoransky fent una passada

El Zalgiris va arribar tard al partit. L'equip lituà va trigar quatre minuts i mig a anotar el seu primer llançament i el Barça va aprofitar la situació per obrir una escletxa inicial de 13 punts (13-0). La bona efectivitat de l'equip blaugrana, que tan sols va fallar 4 tirs en 10 minuts, va permetre que els locals dominessin amb autoritat un primer quart que es va tancar amb un avantatge de 14 punts (26-12).

Els percentatges d'encert van ser una llosa durant molts minuts per al Zalgiris, que va patir per trobar les seves posicions habituals. La reacció visitant va arribar des de la defensa. El conjunt entrenat per Trinchieri tan sols va permetre que el Barça anotés dos punts en cinc minuts (28-22). El partit va canviar de to. De l'exuberància ofensiva dels primers minuts es va passar a una angoixa evident per sumar punts. Un dolorós parcial de 4-20 va capgirar el marcador (30-32). El conjunt culer va treure el coratge per reconduir la situació abans del descans (44-37).

Darío Brizuela i Keenan Evans

Distret amb els àrbitres i amb problemes per defensar Keenan Evans, el Barça va patir per mantenir el partit controlat (54-51). El Zalgiris va aconseguir moltes segones oportunitats gràcies al rebot ofensiu. La verticalitat de Parker i els triples de Brizuela van oxigenar l'atac de l'equip local, que va ser capaç d'arribar als últims deu minuts amb la paella pel mànec (68-57).

El Barça va saber tancar el partit amb un últim quart solvent en què el Zalgiris es va quedar sense recursos. Grimau es va permetre el luxe de donar minuts a Dame Sarr i Kasparas Jakucionis, dos joves de 17 anys.

Presència massiva de lituans

El partit va estar marcat per la massiva presència de seguidors del Zalgiris a la graderia. Més enllà de la zona reservada a l'afició rival, els fans lituans van deixar-se veure i sentir per totes les zones del Palau Blaugrana. Els mecanismes de control del Barça van tornar a fallar.

En l'últim quart, els membres de seguretat van expulsar de les seves localitats dues persones que no van tenir un comportament adequat.