Bàsquet

La Federació Catalana de Basquetbol inicia accions legals contra el seu expresident

L'organisme ha advertit que s'haurien produït diverses irregularitats en la venda de determinats actius

ARA
1 min
Joan Fa

BarcelonaLa Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) ha comunicat que la seva junta directiva, en la reunió celebrada aquest dilluns, 27 de novembre del 2023, ha acordat per unanimitat l'inici d'accions judicials contra l'anterior president, Joan Fa, i altres persones alienes a l'entitat, després d'advertir que s'haurien produït diverses irregularitats en la venda de determinats actius de la FCBQ, la qual cosa hauria generat un perjudici a l'entitat.

"La decisió adoptada es fonamenta en diversa documentació localitzada recentment que revelaria presumptes irregularitats en el procés de venda, l'any 2019, de la societat Play Off Consulting SL, encarregada de la gestió de diversos equipaments esportius, de la qual eren titulars l'FCBQ i la Fundació del Bàsquet Català", diu l'entitat a través d'un comunicat.

La FCBQ va posar en coneixement dels seus serveis jurídics la documentació trobada. Després de l'anàlisi corresponent, es va traslladar a la presidència de la FCBQ que els fets podrien haver perjudicat els interessos de la Federació. Un cop exposada la qüestió davant la junta directiva, i d'acord amb el consell jurídic, aquesta ha acordat la presentació d'una querella que té per objecte l'aclariment dels fets i la reparació del dany presumptament causat.

La FCBQ considera que aquest assumpte no ha d'interferir en l'activitat ordinària que es porta a terme en l'àmbit esportiu i ofereix tota la col·laboració necessària per aclarir els fets en favor dels interessos del bàsquet català.

stats