Bàsquet - NBA
Esports Bàsquet 28/11/2023

¿Un maltractador pot continuar sent una estrella de la NBA?

Els casos de violència masclista o de relacions amb menors esquitxen la imatge de la competició

3 min
Miles Bridges intentant superar Paolo Banchero

BarcelonaLa NBA té un problema greu amb la multiplicació d'escàndols que estan protagonitzant alguns dels seus jugadors. L'últim incident l'ha protagonitzat Josh Giddey. La lliga de bàsquet nord-americana està investigant una presumpta relació il·legal del jugador dels Oklahoma City Thunder amb una menor. L'australià de 21 anys va aparèixer en uns vídeos i fotos a les xarxes socials amb una adolescent. A les imatges, la noia assegurava haver mantingut relacions sexuals amb l'esportista. Giddey va ser preguntat sobre aquestes acusacions. "Entenc la pregunta, òbviament, però no tinc cap comentari a fer en aquest moment", va dir. "Està disponible i jugarà. No hi ha canvis en el seu estat des del punt de vista del bàsquet i no hi ha comentaris sobre res més", va ratificar Mark Daigneault, el seu entrenador.

El cas de Giddey se suma al de Miles Bridges. L'aler pivot dels Charlotte Hornets va tornar fa uns dies a disputar un partit de la NBA. La seva última aparició datava del 10 d'abril del 2022. El retorn va estar marcat per la condemna que el jugador va rebre després d'agredir la seva exparella, Mychelle Johnson. El jugador va ser condemnat a tres anys de llibertat condicional i amb una ordre d'allunyament que va incomplir fa unes setmanes. El 13 d'octubre, Miles es va lliurar a la policia després de ser denunciat per haver trencat l'ordre. Segons la denúncia, el jugador va tirar boles de billar al cotxe de la seva exparella i els fills durant un intercanvi en la custòdia. A més, va amenaçar Johnson de retirar-li l'ajuda econòmica.

Bridges ha acabat de complir la sanció de 30 partits que la NBA li va imposar l'any passat, una temporada en què no va jugar després de ser acusat i condemnat per violència masclista contra la seva exparella i abús infantil. "Miles Bridges està a disposició de tornar a la nostra plantilla després de complir la sanció de la NBA. Ens sentim còmodes que el Miles torni a entrar en dinàmica segons el nostre coneixement actual dels fets de les acusacions recents i estarem en contacte amb la NBA per veure com avança la causa", diuen els Hornets, que es limiten a pensar en els seus interessos esportius.

La causa judicial a la qual els Hornets fan referència és el judici que el jugador té pendent i que ha estat ajornat al 20 de febrer. Tot i la seva situació extraesportiva, li van signar un contracte de 7,9 milions de dòlars per a aquesta temporada. "Em costarà una mica de temps recuperar la confiança de la gent, però si puc aconseguir algun triomf més amb els Hornets, crec que la idea de la gent canviarà una mica. Els Hornets saben qui soc. La NBA sap qui soc", va dir Bridges, que va ser rebut amb aplaudiments pels aficionats.

"La franquícia ha adoptat un enfocament mesurat i seriós. Diversos factors van influir en la decisió de portar el Miles, inclosa la conclusió del procés legal, els resultats de la investigació iniciada per la NBA i el compromís del Miles amb l'assessorament i el servei comunitari", argumenta Mitch Kupchak, mànager general dels Hornets. "Està en molt bona forma, ha treballat durament", afegeix Steve Clifford, l'entrenador de l'equip.

Adam Silver, molt tou

El cas de Kevin Porter Jr., que va ser arrestat per agressió i estrangulació de la seva parella en un hotel de Nova York, és un altre dels incidents oberts. Quan la temporada va començar, Charles Barkley, exjugador i comentarista televisiu, va sorprendre Adam Silver, comissionat de la NBA, amb una pregunta inesperada. "Hi ha un parell d'incidents pertorbadors de violència domèstica que estan passant a la NBA en aquest moment. Què estem fent per abordar-ho?". "Estem abordant-ho. Tenim assessorament d'avantguarda i professionals per als nostres jugadors. Però, per descomptat, si algú travessa la línia, les conseqüències són enormes", li va respondre.

stats