NBA
Esports 21/10/2011

Jugadors i propietaris fracassen en l'intent clau per desbloquejar el tancament patronal de la NBA

Ni més de 30 hores de reunions, ni la presència del mediador federal favorit de Barack Obama, ni la pressió de quatre de les franquícies més importats i ni tan sols l'absència de David Stern serveixen per arribar a un acord

àlex Gozalbo
1 min
Locaut de la NBA.

BarcelonaNi més de 30 hores de reunions en tres dies, ni la presència del mediador federal favorit de Barack Obama (George Cohen), ni la pressió de quatre de les franquícies més importats (Lakers, Heat, Knicks i Mavs), i ni tan sols l'absència de David Stern (esgotat, malalt) han servit per desbloquejar el tancament patronal de la NBA.

"Al final, no vam ser capaços d'escurçar les diferències que separaven les dues parts. Entenem les conseqüències que tindrà la situació en què ens trobem i ens sentim tristos pel nostre esport", explica Adam Silver, el subcomissionat de la NBA.

"Això no té res a veure amb l'orgull o l'ego dels jugadors. En joc hi ha el futur de moltes persones per la separació que existeix entre les dues parts", assegura Derek Fisher, president del sindicat de jugadors (NBPA).

El repartiment dels beneficis, en què totes dues parts demanaven un 53%, ha tornat a impedir l'acord. Ara, després de la cancel·lació dels primers 100 partits de la temporada, la NBA podria anunciar la suspensió de més encontres.

"Després d'estudiar tot els fets que han transcendit de les reunions, entenc que, a hores d'ara, no tindria sentit seguir el procés de mediació que les dues parts havien sol·licitat", diu George Cohen, mediador federal designat directament per Barack Obama.

stats