Bàsquet - Lliga Femenina Endesa
Esports Bàsquet 18/05/2022

Laia Palau anuncia que penja les vambes

La gran icona del bàsquet català ho ha dit una roda de premsa

2 min
Laia Palau

GironaLaia Palau ha anunciat aquest dimecres que penja les vambes. "Deixo de jugar a bàsquet. No vull fer servir la paraula retirada perquè realment no em retiro del bàsquet. El meu idil·li amb aquest esport no s'acaba aquí. Per això dic que deixo de jugar i no que em retiro. Seguiré treballant en aquest món. Aquest esport ha estat la meva vida, és la meva vida i fa pinta que seguirà sent la meva vida. De moment no surto del pavelló. No vinc gaire preparada. Normalment agafo el micròfon i no em costa, però avui una mica", ha dit.

"Aquest esport ha sigut la meva vida. És una decisió que tinc assumida. La vida m'ha tractat molt bé i tinc molts projectes que em fan il·lusió. La meva vida ha sigut al·lucinant", ha reconegut Palau, que es quedarà a viure a Girona.

Laia Palau durant el seu últim partit

La gran icona del bàsquet català, que té 42 anys, ha fet una roda de premsa a Fontajau, on ha estat acompanyada per Cayetano Pérez, president de l'Spar Girona. "Sabíem que podia passar, però teníem la il·lusió de pensar que continuaria un any més. La Laia ens ha ajudat a fer més gran el club. Com a persona, s'ha guanyat la gent de Girona", ha dit. L'acadèmia esportiva del planter de l'Uni Girona portarà el nom de Laia Palau. "És un projecte maco i ambiciós", ha explicat el president, que ha anunciat que retirarà el dorsal de la mítica base.

Palau té un palmarès impressionant en què destaquen dues Eurolligues, una amb el Ros Casares de València i l'altra amb el Praga. A més, ha guanyat 14 lligues, 11 edicions de la Copa de la Reina i 5 supercopes. Amb la selecció espanyola té tres ors, una plata i quatre bronzes europeus; una plata olímpica i una plata i dos bronzes mundials. 

stats