Bàsquet - LEB Or

Marc Gasol farà de president-jugador al Bàsquet Girona

El pivot català reforçarà als 36 anys l'equip que competeix a la LEB Or

3 min
Marc Gasol

BarcelonaMarc Gasol torna a casa. El pivot català té decidit jugar al Bàsquet Girona, club del qual és president i fundador. El campió de la NBA, que té 36 anys, vol allargar la seva carrera i defensar la samarreta d'un equip per al qual ja va competir entre el 2006 i el 2008. El conjunt, que diumenge va perdre a la pròrroga a la pista de l'Acunsa Gipuzkoa, juga a la LEB Or, on acumula set derrotes consecutives.

Gasol, que en els últims dies ha estat analitzant la possibilitat de tornar a la NBA i l'interès del Barça, anunciarà la decisió aquest dijous. "Si us va bé, ens veiem aquest dijous a dos quarts de vuit a Fontajau. Us vull explicar una cosa", ha anunciat a través d'un vídeo que ha publicat a Instagram. El pròxim partit del Bàsquet Girona, que fa uns dies va acomiadar Carles Marco com a entrenador, serà el 3 de desembre a Fontajau, on rebrà el Livitec Osca La Magia, cuer de la LEB Or. El club espera anunciar en les pròximes hores el nom del nou tècnic. Jordi Sargatal es va fer càrrec de la banqueta de manera interina a Sant Sebastià. “Crec que hem començat una mica fluixos darrere. Havíem parlat d’estar amb la defensa amunt i vigilar amb aquestes situacions de camp obert i ens han castigat amb això. Però l’equip ha reaccionat, ha fet un molt bon treball de seguir creient i treballant en defensa i trobant cada vegada millors situacions en atac. Hem tingut el partit i petits detalls ens han costat la derrota. Estic content, tot i la situació, de la implicació de tots els jugadors i de l’staff", va dir Sargatal.

El germà mitjà dels Gasol va jugar al Barça fins al 2006, quan va fitxar per l'Akasvayu Girona. L'any 2008 el pivot català va iniciar la seva trajectòria a la NBA, on va competir amb els Memphis Grizzlies (2008-19), els Toronto Raptors (2019-20) i els Lakers (2020-21).

"La competició comporta moltes coses"

"Estic molt bé, content. Tinc temps per fer coses amb llibertat. La competició comporta moltes coses i t'exigeix molt com a jugador. Has de trobar el punt d'equilibri. Soc molt exigent amb el que puc aportar i, si no és suficient, no em val la pena", va dir el pivot fa uns dies. El campió del món i de la NBA va ser un dels protagonistes de l'Sports Tomorrow Congress, on va compartir escenari amb l'entrenadora i analista de dades Brittni Donaldson, amb qui va coincidir la temporada 2019 als Toronto Raptors, quan van aconseguir l'anell de campions.

El jugador català té una bona percepció del projecte que s'està coent al Palau Blaugrana. "El Barça de bàsquet és un equip amb moltes possibilitats. Té una identitat molt clara i una defensa molt agressiva. Estan molt ben dirigits tant des de la banqueta com des de l'oficina", va explicar Gasol. El jugador de bàsquet també va analitzar el canvi a la banqueta del Camp Nou. "L'arribada de Xavi Hernández a la banqueta del Barça de futbol és molt il·lusionant. El missatge que ha enviat al barcelonisme ha transmès tranquil·litat. La gent ha de tenir paciència, perquè no serà un procés curt, però veig una bona unió col·lectiva. Des de la presidència fins al cost tècnic. El Xavi pot fer una gran feina", va dir.

Pau i Marc Gasol.

Adeu a la selecció espanyola

Marc Gasol va anunciar després de quedar eliminat dels Jocs Olímpics que el partit contra els Estats Units va ser l'últim amb la selecció espanyola. Amb 36 anys, cinc menys que el seu germà Pau (41), l'aleshores jugador dels Lakers va plegar. "Baixem d'aquesta atracció tan maca a la qual vam pujar fa quinze anys. És el moment, és el moment. He gaudit d'aquesta experiència durant molts anys. Ara toca que els joves pugin i en gaudeixin", va explicar.

stats