Bàsquet
Esports Bàsquet 12/11/2021

Marc Gasol: "Soc molt exigent amb el que puc aportar i, si no és suficient, no em val la pena"

El pivot català continua sense aclarir el seu futur

2 min
Marc Gasol i Brittni Donaldson

BarcelonaMarc Gasol continua sense equip i els aficionats del Barça i del Bàsquet Girona continuen fent volar coloms. "Estic molt bé, content. Tinc temps per fer coses amb llibertat. La competició comporta moltes coses i t'exigeix molt com a jugador. Has de trobar el punt d'equilibri. Soc molt exigent amb el que puc aportar i, si no és suficient, no em val la pena", va dir el pivot en declaracions a Barça TV. El campió del món i de la NBA va ser un dels protagonistes de la jornada de dijous a l'Sports Tomorrow Congress, on va compartir escenari amb l'entrenadora i analista de dades Brittni Donaldson, amb qui va coincidir la temporada 2019 als Toronto Raptors, quan van aconseguir l'anell de campions.

El jugador català de 36 anys té una bona percepció del projecte que s'està coent al Palau Blaugrana. "El Barça de bàsquet és un equip amb moltes possibilitats. Té una identitat molt clara i una defensa molt agressiva. Estan molt ben dirigits tant des de la banqueta com des de l'oficina", va explicar Gasol. El jugador de bàsquet també va analitzar el canvi a la banqueta del Camp Nou. "L'arribada de Xavi Hernández a la banqueta del Barça de futbol és molt il·lusionant. El missatge que ha enviat al barcelonisme ha transmès tranquil·litat. La gent ha de tenir paciència perquè no serà un procés curt, però veig una bona unió col·lectiva. Des de la presidència fins al cost tècnic. El Xavi pot fer una gran feina", va opinar.

Dades per guanyar

"Crec que és important educar els jugadors sobre la importància i els avantatges que ofereixen les dades. El millor que poden fer és aprofitar-les per treure'n el màxim profit per als partits, ja que les dades són molt importants i beneficioses per guanyar”. El pivot de Sant Boi de Llobregat va reconèixer que el primer contacte amb les dades de rendiment el va tenir el 2016, després d'haver patit una lesió en un peu. "Em van obrir una nova dimensió", va afirmar.

stats