Bàsquet - Eurolliga
Esports Bàsquet 12/11/2021

El Baskonia, un sac de cops al Palau Blaugrana (93-67)

El Barça desmoralitza un rival basc sense la seva defensa i la seva solidesa habituals

2 min
Brandon Davies

BarcelonaDesprés de dues derrotes consecutives a l’Eurolliga, el Barça es va retrobar amb la victòria i amb l’optimisme (93-67). L’equip blaugrana va superar amb contundència el Bitci Baskonia, un rival que no passa pel seu millor moment. El conjunt català va aprofitar una primera meitat molt completa per assegurar-se el seu setè triomf a la competició i recuperar les sensacions exhibides durant el primer tram de la competició.

“Necessitàvem aquesta victòria. Després de dues derrotes, els nois han reaccionat com esperava. Al final hem pogut repartir minuts entre la gent jove i això sempre és una bona notícia”, va analitzar Sarunas Jasikevicius. El tècnic lituà va tenir les baixes d’Àlex Abrines i Cory Higgins, que s'està recuperant d’una lumbàlgia. “Després de dues derrotes, teníem ganes de retrobar-nos amb el nostre joc habitual i hem jugat amb molta intensitat”, va dir Nico Laprovittola.

Nikola Mirotic

El Bitci Baskonia va aprofitar uns bons minuts de Steven Enoch per escenificar una gran posada en escena al Palau Blaugrana (10-10), però un demolidor parcial de 18-0 va deixar el partit vist per a sentència tot just començar (28-10). Animat per uns percentatges d’encert brillants, el conjunt català va anotar amb molta facilitat contra un rival que no va tenir ni la solidesa defensiva ni l’equilibri que sempre aconsegueixen els equips entrenats per Dusko Ivanovic. Desanimat pels últims resultats i per l’allau de joc culer, el rival basc les va passar magres durant una primera meitat en què va rebre 55 punts (55-31).

Nikola Mirotic va anotar 13 punts en un tercer quart en què la diferència del Barça va créixer fins als 40 punts (81-41). El millor jugador del mes d’octubre va marcar la línia a un equip blaugrana que va mantenir la concentració contra un rival al qual el partit se li va fer etern. L’aler pivot va acabar amb 37 de valoració gràcies a 25 punts i 8 rebots en tan sols 18:20 minuts de joc. “Hem fet una exhibició gràcies a un bon joc col·lectiu. Hem fet una bona defensa i hem compartit bé la pilota”, va dir. El Baskonia va utilitzar un parcial final de 12-26 per maquillar el resultat, però la derrota va ser molt dolorosa. "Avui no hi ha hagut partit", va reconèixer Ivanovic.

La Copa del Rei, a Granada

L’ACB va anunciar ahir que Granada acollirà la Copa del Rei del 17 a 20 de febrer. Com que la ciutat amfitriona no té un club a la Lliga Endesa, hi participaran els vuit millors classificats al concloure la primera volta. El Barça (primer), el Joventut de Badalona (cinquè) i el Baxi Manresa (novè) aspiren a jugar el torneig, que se celebrarà al Palau Municipal d'Esports de Granada. El pavelló té un aforament de 10.000 espectadors i ja ha acollit altres esdeveniments, com la Copa del Rei dels anys 1992 i 1995, la Supercopa del 2005 i la Copa del Món del 2014.

stats