Bàsquet
Esports Bàsquet 12/05/2023

Proposta atrevida per al retorn de la selecció catalana

Mireia Capdevila aposta per un joc ràpid per engrescar l'afició a Fontajau

3 min
Mireia Capdevila

GironaCinc anys després de l'últim partit, la selecció catalana femenina absoluta tornarà a trepitjar un parquet. El combinat de bàsquet jugarà aquest dissabte (17 h, Esport3) contra Ucraïna al pavelló de Fontajau (Girona). "El partit d'aquest dissabte és una data molt especial perquè, després de cinc anys sense competir, la selecció catalana absoluta femenina es pot tornar a reunir. Serà un esdeveniment molt assenyalat perquè, a més, forma part de les celebracions del centenari de la Federació Catalana. Em fa molta il·lusió formar part d'aquest dia únic", analitza Mireia Capdevila, l'entrenadora que dirigirà la selecció.

"El nostre objectiu ha sigut intentar fer la millor plantilla possible. Hem apostat per les jugadores que podien venir i estaven disponibles. La predisposició de totes ha sigut màxima i hem prioritzat fer el millor equip possible. Totes les jugadores disputen la màxima competició dels seus països i per a mi és un luxe", reconeix Capdevila. L'entrenadora va començar la temporada a la banqueta del Milar Córdoba (Lliga Femenina Challenge) i des del gener és la responsable tècnica de les seleccions catalanes.

"El bàsquet català viu un gran moment. La majoria de jugadores de la selecció absoluta han passat per les seleccions de les categories de formació i ara s'han convertit en jugadores de referència tant a la Lliga Femenina Endesa com en altres lligues estrangeres. Som molt optimistes tant per al futur com per competir al moment actual", diu la seleccionadora. La Federació Catalana espera tenir una bona afluència d'espectadors. "Ens agradaria que Fontajau s'omplís i que l'afició pugui viure amb nosaltres aquesta gran festa del bàsquet català. Espero que puguem veure un partit competit contra un rival del nivell d'Ucraïna. Intentarem proposar un joc alegre que engresqui la gent que vingui a veure'ns o ens segueixi a través de la televisió", afegeix Capdevila.

Mireia Capdevila, entrenadora de la selecció catalana femenina

"M'agradaria que la selecció tingués els trets d'identitat del bàsquet català i que proposés un joc ràpid, vistós i amb una defensa forta. En atac hem d'apostar per compartir bé la pilota i sumar punts ràpids en transicions i des del tir exterior. Hem tingut poc temps per preparar el partit, però adaptarem el nostre estil a les jugadores que tenim. La incidència del cos tècnic serà limitada, hem de deixar que les jugadores s'expressin".

"Em fa molta il·lusió ser la seleccionadora. El fet de poder viure una experiència així és un repte important. Tinc la sort de comptar amb un cos tècnic molt potent i un grup de jugadores que arriben amb ganes de sumar", explica Capdevila. La selecció catalana femenina absoluta comptarà amb Georgina Bahí, Anna Palma, Mama Dembele, Rosó Buch, Aina Ayuso, Laura Méndez, Laia Flores, Txell Alarcón, Carol Guerrero, Helena Oma i Ainhoa López. Laura Peña, que està convocada, no podrà jugar perquè encara no està recuperada de la lesió.

"El bàsquet, una passió"

Capdevila fa anys que trenca prejudicis tant des de les banquetes com des de les aules. "El bàsquet és el meu dia a dia. Poder ser entrenadora és una il·lusió. Poder dedicar-me a la meva passió com a forma de vida és apassionant. És un camí que va començar fa molts anys i que, aprenentatge rere aprenentatge, espero que en duri molts més. Vaig notar el cuquet de ser entrenadora des de molt jove i quan tenia 27 o 28 anys ja ho vaig prioritzar. No em canso mai de veure partits, no tinc límit", confessa.

stats