Eurolliga
Esports  /  Bàsquet 03/11/2017

El Palau Blaugrana es quedara mut durant cinc minuts per condemnar els empresonaments

Els grups d'animació protestaran durant el partit entre el Barça Lassa i l'Olympiacos

2 min
Pancarta dels Dracs 1991

BarcelonaEls grups d'animació del Palau Blaugrana preparen diferents actuacions durant el partit d'Eurolliga entre el Barça Lassa i l'Olympiacos per protestar contra els empresonaments dels membres del Govern.

"Avui estarem els 5 primers minuts del partit dempeus i en silenci per mostrar la nostra condemna a la repressió de l'estat espanyol. Fem-nos dignes de la història del nostre club, del país, dels qui són a la presó i dels qui seguirem lluitant fora per la democràcia! Passats els 5 minuts, dedicarem els altres 5 a demanar la llibertat dels presos polítics, i animem tothom qui ho vulgui a seguir-nos", han explicat els Dracs 1991. “Els grups d’animació farem un acte conjunt per protestar per l’empresonament de mig Govern”, han confirmat Sang Culé Cor Català. La Penya Meritxell també s'hi ha sumat a aquesta iniciativa conjunta.

El club, que aquest matí ha esborrat de la paret que envolta el Camp Nou i el Palau Blaugrana una pintada que donava la benvinguda a la República Catalana, no té constància de cap petició concreta per exhibir pancartes especials, però intueix que els grups d'animació realitzaran algun tipus de reivindicació.

Sang Culé Cor Català volia exhibir durant el partit contra el Zalgiris les pancartes de suport a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart que van ser prohibides al Camp Nou. El club, però, no ho va permetre i les va requisar. Els responsables de seguretat del Barça van al·legar que no havien sigut avisats i que, segons la llei de l'esport, l'entitat en necessita conèixer abans el contingut. Quan va començar el partit, els integrants del grup d'animació van decidir retirar les seves pancartes habituals i marxar del pavelló com a protesta.

Uns dies després els Dracs 1991 van exhibir una pancarta que demanava la llibertat per als Jordis durant el partit de la Lliga Endesa entre el Barça Lassa i l'UCAM Múrcia.

stats