Bàsquet - NBA
Esports Bàsquet 05/01/2024

Ricky Rubio posa punt final a la seva etapa a la NBA

El base, de baixa per salut mental, tanca una exitosa etapa de dotze temporades a la millor lliga del món

2 min
Ricky Rubio

BarcelonaRicky Rubio ha anunciat a través d'un comunicat a les seves xarxes socials que posa punt final a la seva etapa a l'NBA. El jugador de bàsquet, de baixa per salut mental, tanca una exitosa etapa de dotze temporades a la millor lliga del món.

"Volia publicar avui aquest missatge per a vosaltres perquè la meva carrera a l'NBA avui ha arribat al final", ha escrit el jugador de 33 anys. El comunicat de Rubio ha arribat poc després que la cadena ESPN informés de l'acord entre els Cleveland Cavaliers i el català per a la rescissió del seu contracte, que li anava a proporcionar 11,5 milions d'euros per dues temporades (uns 11,5 milions de dòlars).

"El 30 de juliol passat va ser una de les nits més dures de la meva vida. La ment em va anar a un lloc fosc. D'alguna manera sabia que anava en aquella direcció, però mai vaig pensar que no tenia la situació sota control. L'endemà vaig decidir aturar la meva carrera professional", ha detallat.

"Un dia, quan sigui el moment adequat, m'agradaria compartir la meva experiència completa amb tots vosaltres perquè pugui ajudar a donar suport a d'altres que passen per situacions similars. Fins aleshores, m'agradaria mantenir-la privada per respecte a la meva família i a mi mateix mentre segueixo treballant en la meva salut mental. Però estic orgullós de dir que estic molt millor i millorant cada dia", ha afegit.

El comunicat continua amb el base català repassant la seva trajectòria a l'NBA, que va començar amb el draft del 2009 en què va ser escollit en la cinquena posició pels Minnesota Timberwolves. La seva trajectòria als Estats Units es completa amb els Utah Jazz, els Phoenix Suns, una segona etapa als Wolves i els Cleveland Cavaliers.

Opcions obertes

Tres equips catalans, el Barça, el Joventut Badalona i el Bàsquet Girona, estan expectants sobre la situació del jugador, que encara no ha decidit si vol continuar jugant a Europa.

stats