Esports Bàsquet 07/04/2021

Una última jornada de l'Eurolliga apassionant

Amb la primera classificació al sac, el Barça observarà com quatre equips es disputen un bitllet per als 'play-off'

Quim Salvans
2 min
Rokas Giedraitis i Martin Hermannsson

BarcelonaL'Eurolliga ha presenciat una de les temporades més igualades dels últims anys. Amb una única jornada per concloure la lliga regular, la classificació treu fum. Només dues derrotes separen el quart i el desè classificat. Barça, CSKA, Anadolu Efes, Olimpia de Milà, Fenerbahçe i Bayern Munic són els equips que no han deixat la feina per a última hora i disputaran els quarts de final. Una prometedora última jornada definirà els seus dos acompanyants.

Els altres tres equips de la Lliga Endesa, Reial Madrid, TD Systems Baskonia i València Basket, buscaran evitar concloure el seu pas per Europa, juntament amb el Zenit, i aconseguir la setena i vuitena plaça que els permetria disputar els play-off. Qui ho té millor és el Real Madrid, que depèn d'ell mateix. Els homes de Pablo Laso visiten dijous la pista del Fenerbahçe (19.45 h, DAZN) i una victòria els proporcionaria la disputa de la següent fase. El conjunt turc no disposarà del seu pivot estrella, Jan Veselý, i fins a última hora no sabrà si podrà comptar amb el seu referent exterior, Nando de Colo. El conjunt blanc ho té tot de cara, però si perdés necessitaria un entrebanc del Zenit, ja que té el basket average perdut en qualsevol empat directe amb els dos altres rivals espanyols.

Precisament, el partit a Turquia tindrà molta transcendència pels interessos del Baskonia i el València. Els dos equips s'enfronten entre ells a la Fonteta (21 h, DAZN). Una punxada del Reial Madrid contra el Fener convertiria en una final el duel entre valencians i vitorians. El guanyador obtindria directament el pas als quarts de final, però si els blancs guanyessin, els dos equips dependrien del Zenit. La victòria del conjunt taronja es faria bona si l'equip de Xavi Pascual ensopega en un dels dos partits que ha de disputar (Maccabi i Panathinaikòs). En canvi, si guanyessin els bascos, haurien d'esperar que el conjunt de Sant Petersburg perdés els dos partits.

Un partit trivial per al Barça

L'equip de Saras Jasikevicius ha sigut el més regular d'Europa i el seu llistó defensiu els ha permès obtenir una meritòria primera plaça a falta d'una jornada. Els blaugranes s'enfronten aquest divendres (21 h, DAZN) contra el Bayern Munic, una de les revelacions de la temporada. El conjunt alemany, ja classificat per als play-off, provarà de donar la campanada al Palau Blaugrana per fantasiar amb la preuada quarta plaça. En un partit en què el Barça no es juga res, podria ser una bona oportunitat posar a prova l'estat físic de Pau Gasol, per començar a obtenir bones sensacions en aquest tram final de la temporada.

stats