JOCS OLÍMPICS
Esports 26/06/2019

El COI obre la porta a Olimpíades amb múltiples seus

A partir d’ara la carta olímpica permetrà que les seus puguin ser una única localitat, com ara, o “múltiples ciutats, regions o països”

M.m.
1 min
El president del COI, Thomas Bach, ahir.

BarcelonaNi caldran set anys per organitzar uns Jocs Olímpics ni s’hauran de fer en una única ciutat, com era tradició. El Comitè Olímpic Internacional (COI), reunit en la sessió ordinària anual de Lausana, va aprovar la modificació de quatre punts en el procediment per escollir les ciutats olímpiques.

A partir d’ara la carta olímpica permetrà que les seus puguin ser una única localitat, com ara, o “múltiples ciutats, regions o països”. A més, la comissió d’avaluació, que fins ara s’encarregava d’analitzar les seus dels Jocs, serà substituïda per les comissions de seus futures, una per a les edicions d’estiu i una altra per a les d’hivern. També s’ha aprovat donar prioritat a aquelles candidatures que ja tinguin la majoria de les inversions fetes pel que fa a infraestructures esportives, mentre que les altres “només es tindran en compte si garanteixen un llegat sostenible”.

Amb aquest paquet de reformes el COI busca redreçar el rumb i millorar la imatge dels Jocs, deteriorada des de l’escàndol de Salt Lake City (2002) -van expulsar alguns membres electors acusats d’acceptar suborns-. Per aquest motiu el COI havia vist amb preocupació com els últims anys havia baixat l’interès per ser seu olímpica, ja que moltes localitats es trobaven amb el rebuig dels ciutadans, precisament per unes inversions multimilionàries que consideraven innecessàries.

stats