VELA
Esports 23/02/2017

Dídac Costa fa realitat el seu somni i acaba la Vendée Globe

El navegant català ha creuat la línia de meta de la regata aquest dijous al matí després de 108 dies, 19 hores, 50 minuts i 45 segons: "Estic molt feliç", diu visiblement emocionat

Nuria García
2 min
Didac Costa fa realitat el seu somni i acaba la Vendée Globe

Barcelona[Si veus aquest contingut des d'una aplicació mòbil, clica aquí per poder veure els vídeos]

Dídac Costa ha fet realitat el seu somni: completar la Vendée Globe. El navegant català va prendre la sortida d'aquesta volta al món a vela en solitari i sense escales el 6 de novembre, i ara, després de 108 dies, 19 hores, 50 minuts i 45 segons, ja ha arribat a port. Aquest matí, el català ha creuat la línia de meta i, després de recórrer 7.964 milles, ha hagut d'esperar a les 11.30 del matí perquè pugés la marea i entrar pel canal que l'ha dut al port de Les Sables d'Olonne.

Costa, que va començar la regata amb problemes que el van obligar a tornar a port (va reprendre la competició quatre dies més tard), ha acabat la Vendée Globe en la 14a posició, després que aquest dimarts a la tarda avancés Conrad Colman, de Nova Zelanda. Així, el bomber barceloní s'ha convertit en el primer català (i el 62è navegant del món) que completa aquesta regata, considerada l'Everest dels oceans.

Però els problemes per a Costa no es van acabar després de l'avaria del primer dia. Metre descendia cap a l'Atlàntic va perdre una primera vela (se n'hi han trencat diverses durant la regata), fet que li va fer perdre temps per poder-la reparar. A l'Índic, Costa va patir avaries a un timó i als pilots automàtics, que el van obligar a ser més conservador.

"Content. Estic molt emocionat i molt feliç de ser aquí de nou", ha dit Dídac Costa encara sobre el seu vaixell. "Després d'acabar una volta al món estic molt feliç. Hem fet un esforç molt gran per aconseguir-ho, ara toca disfrutar i gaudir del moment", ha apuntat. "És un objectiu que et proposes fa dos anys, ara és el moment de completar-lo", ha comentat el català, visiblement emocionat. "És un dia perfecte", ha conclòs.

Ara per ara, amb Dídac Costa, 14 vaixells han completat la Vendée Globe. El guanyador va ser el bretó Armel le Cleac'h, que va acabar la regata en 74 dies, 3 hores, 35 minuts i 46 segons, un temps rècord. El català comptava amb el pressupost més limitat dels 29 vaixells que van prendre la sortida, però això no ha estat impediment per completar el recorregut abans que alguns participants. I és que quatre navegants més encara lluiten al mar per arribar a port, mentre que 11 han hagut de tirar la tovallola abans d'hora.

Aquesta és la segona volta al món sense escales que completa Dídac Costa, ja que fa dos anys, també a bord del 'One Planet One Ocean' i juntament amb Aleix Gelabert, va completar la Barcelona World Race en quarta posició.

stats