CURSES DE MUNTANYA
Esports 25/09/2013

Les condicions meteorològiques impedeixen que Kilian Jornet coroni l'Elbrús

L'atleta de la Cerdanya tanca amb aquest intent el segon any del projecte Summits of My Life

Ara
1 min

BarcelonaKilian Jornet ha posat punt final al seu segon any del projecte Summits of My Life. L'atleta de la Cerdanya ha tancat aquest segon any intentant fer el cim de l'Elbrús (5.642 metres), a Rússia.

Jornet va triar el dissabte 21 per intentar fer el cim. Finalment, el rus Vitaly Shkel va ser l'acompanyant de l'atleta català, que no va poder arribar a dalt de tot. Després de 2 hores i 45 minuts d'ascens, i quan ja havien arribat a 5.300 metres, Jornet i Shkel van decidir aturar-se per causa de les condicions meteorològiques, amb vent i neu abundant. Només els faltaven 300 metres per arribar al cim, i havien aconseguit pujar en temps rècord, però van decidir prioritzar la seguretat. "Vam intentar l'ascens i a 300 metres del cim vam decidir baixar, ja que les condicions eren molt dolentes, nevava i feia molt de vent. El millor era deixar-ho córrer i baixar abans que empitjorés", relata Jornet.

Tot i que tenien pensat intentar-ho un altre dia, la meteorologia que els esperava per als dies següents semblava fins i tot pitjor. "La previsió indicava que seguiria nevant durant els propers dies, i per aquest motiu, i també per una qüestió de calendari, vam decidir tornar i deixar l'Elbrús en 'standby'. Encara no tinc gaire clar si hi tornaré, però l'experiència ha estat fantàstica. Hem après molt, hem pogut filmar coses molt boniques i m'enduc un bon record a casa", comenta Jornet.

Aquest 2013, Kilian Jornet ha completat els reptes del Mont Blanc i del Cerví.

stats