JOCS OLÍMPICS
Esports 06/06/2016

Pot Espanya guanyar 46 medalles als Jocs de Rio?

Fins a tretze d'aquestes medalles podrien tenir protagonistes catalans

Joan Aureli Raich
2 min
Miguel Cardenal, a la dreta, durant una reunió per analitzar la polèmica del Zika

BarcelonaEl Consell Superior d'Esports (CSD), a través del seu president, Miguel Cardenal, ha fet pública una estimació de les medalles que la delegació espanyola pot aconseguir en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. La previsió s'ha fet a partir de l'opinió dels tècnics de les diferents disciplines esportives que participaran als Jocs. Cardenal ha dit que els esportistes espanyols lluitaran per aconseguir un total de 46 medalles, però no ha volgut concretar ni els esportistes ni les disciplines en les quals s'espera medalla. L'única informació que ha volgut donar és el desglossament dels esports en què preveuen medalla: 6 en natació, 5 en piragüisme i tennis, 4 en atletisme i vela, 3 en taekwondo i tir olímpic, 2 en bàsquet, gimnàstica, golf i triatló, 1 en ciclisme, bàdminton, halterofília i judo, i una medalla més que no ha especificat.

13 medalles poden tenir protagonistes catalans

La principal delegació amb representació catalana és la de natació. Mireia Belmonte o Jessica Vall tenen clares opcions d'endur-se algunes de les sis medalles que contempla Cardenal. També dins de l'aigua el duet format per Ona Carbonell i Gemma Mengual tenen clares opcions de guanyar un dels tres metalls. Per acabar els esports de piscina, hi ha les dues seleccions de waterpolo; tant l'equip femení com el masculí estan farcits de jugadors i jugadores catalanes que lluitaran per quedar entre els tres primers classificats.

Mireia Belmonte

El bàsquet masculí és una altra de les disciplines que sembla que tindrà medalla gairebé segur. La generació liderada pels germans Gasol porta dues plates consecutives, a Pequín (2008) i Londres (2012). En aquest cas encara no s'ha confirmat la presència d'en Pau a causa dels temors del virus del Zika, i el seu germà Marc està pendent de recuperar-se de la lesió al peu que l'ha apartat del final de temporada a la NBA. També la selecció femenina té diverses jugadores catalanes, com ara la barcelonina Laia Palau o la gironina Marta Xargay, entre d'altres. Les noies, però, encara han de superar un preolímpic entre el 13 i el 19 de juny a França per confirmar la seva presència a Rio.

Una de les medalles amb què el CSD deu comptar més és la de Joel Gonzàlez en la divisió de menys de 68 kg de taekwondo. El figuerenc és el vigent medalla d'or a Londres 2012 i espera repetir al Brasil.

Joel González és un dels principals candidats a medalla de la delegació espanyola

La resta d'esportistes catalans que entrarien en les previsions fetes pels tècnics espanyols poden ser per exemple a la vela: Marina López en solitari o les parelles formades per Jordi Xammar i Joan Herp en masculí i per Bàrbara Cornudella i Sara López en femení aspiren ser a dalt. Per al ciclisme hi ha el veterà Joaquim 'Purito' Rodríguez, que competirà a la prova de ruta, o Helena Casas, que ho farà en la de velocitat per equips. L'última medalla catalana pot anar cap a la triatleta de Banyoles Carolina Routier.

stats