CICLISME
Esports 08/05/2020

El ciclisme crea un calendari amb totes les grans proves en 3 mesos

La Vuelta a Espanya serà del 20 d'octubre al 8 de novembre i coincidirà cinc dies amb el Giro

Toni Padilla
2 min
Primoz Roglic somriu amb  el títol de  la Vuelta

BarcelonaLa Unió Ciclista Internacional (UCI) ha presentat el seu nou calendari d’una temporada afectada pel covid-19. Segons aquesta proposta, el ciclisme tornaria l’1 d’agost amb laStrade Bianche, una prova italiana d’un sol dia. Però sense moltes dates lliures per culpa de l’emergència sanitària, l’UCI s’ha vist obligada a fer coincidir algunes competicions. Així, la 75a edició de la Vuelta a Espanya, amb 18 etapes del 20 d’octubre al 8 novembre, coincidirà cinc dies amb el Giro d’Itàlia, que se celebrarà del 3 al 25 d’octubre. La Vuelta estava prevista entre el 14 d’agost i el 6 de setembre, però la crisi sanitària provocada pel covid-19 va obligar a refer el calendari. Així, el Tour de França, seria del 29 d’agost al 20 de setembre. La data dels campionats mundials no canvia i el Mundial Aigle-Martigny (Suïssa) se celebrarà del 20 al 27 de setembre.

El president de l’UCI, el francès David Lappartient, ja ha recordat que “el calendari podria canviar en funció del covid-19”. Un calendari tan atapeït que el 25 d’octubre es correrà una prova tradicional com la París-Roubaix, la contrarellotge final del Giro i l’etapa de la Vuelta en què es pujarà un dels cims més emblemàtics, el Tourmalet.

El World Tour tindrà 25 proves -ja se’n van celebrar cinc abans de l’arribada del covid-19-, és a dir, sis menys de les previstes. Es cancel·len el Tour de Romandia, l’E3 BinckBank Classic de Bèlgica, la Volta a Suïssa, la Volta Ciclista a Catalunya, la clàssica de Sant Sebastià i la Itzulia del País Basc. D’aquestes 25 proves del calendari, 17 són curses d’un sol dia, entre les quals hi ha els coneguts com a cinc monuments: la Milà-Sanremo el 8 d’agost, la Lieja-Bastogne-Lieja el 4 d’octubre, el Tour de Flandes el 18 d’octubre, la París-Roubaix el 25 d’octubre i el Giro de la Llombardia el 31 d’octubre.

La Vuelta no passarà ni pels Països Baixos ni per Portugal

La Vuelta, que ja va sacrificar les tres primeres etapes, previstes als Països Baixos, tampoc passarà per Portugal, tal com volia fer a la 15ª i la 16ª etapa. "A causa de la situació d'excepcionalitat provocada per la crisi sanitària del covid-19, i davant la impossibilitat de poder garantir les condicions òptimes, els municipis de Porto, Matosinhos i Viseu, en acord amb Unipublic, empresa organitzadora de la Vuelta, han decidit que el recorregut de la Volta no passi per Portugal ", explica el comunicat. En conseqüència, la quinzena etapa, entre les localitats portugueses de Porto i Matosinhos; i la setzena, que anava a sortir de Viseu, veuran alterat el seu recorregut.

stats