GIRONA FC
Esports 30/08/2019

Cristhian Stuani: “A Girona em sento com a casa, donaré tot el que tinc”

El davanter uruguaià i el Girona han explicat els detalls del nou vincle en un acte a Montilivi

Jordi Bofill
3 min
Cristhian Stuani, jugador del Girona

Girona200 persones han ovacionat Cristhian Stuani a Montilivi, després que el futbolista i el Girona expliquessin els detalls del seu lligam fins al 2023. La continuïtat de l’uruguaià és un cop de força immens que té il·lusionada tota l’afició blanc-i-vermella. Si el club volia demostrar fets i no paraules en el seu intent de tornar a Primera, ho ha aconseguit. “Ja estem veient la resposta de la gent, també a les xarxes socials. Per a nosaltres és molt important tenir-lo, i li agraïm moltíssim que segueixi aquí”, ha explicat Delfí Geli. Sens dubte, és la notícia d’un estiu farcit de canvis i que va començar amb la tristor pel descens a Segona. “L’endemà de baixar, ens vam trobar. Tots dos estàvem tocats, però sabíem que seria complicat. Ha fet números per jugar a un nivell més elevat, però té orgull, principis i una espina clavada. Per això mai vam perdre la fe”, ha admès Quique Cárcel, qui més s’ha treballat l’operació. “Pujar és molt difícil, però que Stuani jugui al Girona ens dona un punt de força addicional”. El contracte inclou un munt de variables, i existeix la possibilitat que acabi jugant a Nova York. “Ell signa amb el Girona, després poden passar un munt de coses perquè els objectius s’hauran de complir”.

El discurs de Stuani ha estat impecable. “Valoro molt tot el que senten per mi, estic convençut d’haver pres la decisió correcta. Mentalment, estic preparat per afrontar el desafiament de tornar a Primera. A Girona em sento com a casa, i tot serà perfecte quan recuperem l’elit. En tinc moltes ganes, donaré tot el que tinc”, ha explicat el màxim golejador blanc-i-vermell en la LFP, amb 40 gols en dues temporades. “El temps que he viscut aquí ha estat intens, i tenir un reconeixement com el que sento no és fàcil d’aconseguir. Intentaré seguir de la mateixa manera que fins ara i aportar el meu compromís”. Els fitxatges fets durant l’estiu també han contribuït a la decisió final. “Veure que l’aposta és fiable també hi ha ajudat. A mi m’agraden els reptes difícils, i el més important serà creure que ho podem fer. El club ha fet una gran feina durant l’estiu i ara ens toca a nosaltres”, ha afegit l’uruguaià.

Preparat per debutar a la Lliga

El seu telèfon no ha parat de sonar durant els últims mesos. “He tingut ofertes i les he rebutjat, hi he pensat molt i he passat moments complicats. Però si continuo és perquè crec en el Girona i en l’equip; potser hem trigat una mica a fer-ho oficial però ja estava tot tancat”, ha dit, i ha recordat que un futbolista sol no pot fer guanyar l’equip perquè l’èxit és cosa de tots. “No m’agrada parlar de mi, però sé que tinc un rol important. El que intento és contagiar els meus companys i que ells vegin que els dono suport. Això és important, en un vestidor. Són responsabilitats que assumeixo, perquè tinc una mentalitat positiva”. Stuani ha confirmat que està disponible per jugar diumenge contra el Màlaga. “Sí, ja he superat les molèsties, esperem guanyar els tres primers punts de la temporada”.

Qui pensi que la Segona Divisió serà un passeig, s’equivoca. L’1 de 6 és un primer avís. “És una categoria molt dura, aquesta és la realitat. Ho hem d’acceptar i viure cada partit al màxim, perquè així ho exigeix el nivell dels rivals. Hi ha equips amb una gran història al darrere, però haurem d’anar pas a pas. No podem pensar en el que pot venir d’aquí uns mesos, ens hem de centrar en el present i lluitar amb totes les forces”. Stuani, com tots a la ciutat, va quedar molt dolgut amb el descens. “Va ser molt dur, sentia molta amargor i que havíem fracassat. Però això ens ajudarà a ser més forts. Hem de pensar que va ser un accident, el projecte ha de continuar endavant. Si tenim aquesta mentalitat segur que estarem més a prop de tot el que aspirem aconseguir”, ha finalitzat.

stats